Annonce
Hvis der er noget, odenseanerne kan lide, er det frugt i deres chokolade. Thormar Thorbergsson fortæller, at 50 procent af det, de laver i Odense Chokoladehus, er med frugt. – Vi har arbejdet meget med citrusfrugt, for det er jeg ret glad for. Og det har virkelig fået fat i odenseanerne, og nu skal der næsten frugt i alt, fortæller han. Foto: Christina Jacobsen
Ugeavisen Odense

Chokoladehåndværket handler om begrænsningens kunst

Hvad kan man ikke lave med chokolade? Ifølge konditor og chocolatier Thormar Thorbergsson kan chokolade langt mere, end man måske lige tænker over. Med mere end 30 år i chokoladebranchen har han efterhånden en idébank så stor, at han til tider må begrænse sig selv. De sidste 13 år er idéerne endt i chokoladeforme og æsker på hylderne hos Odense Chokoladehus, som Thormar Thorbergsson ejer med sin kone.
Annonce
  • Hvis der er noget, odenseanerne kan lide, er det frugt i deres chokolade. Thormar Thorbergsson fortæller, at 50 procent af det, de laver i Odense Chokoladehus, er med frugt. – Vi har arbejdet meget med citrusfrugt, for det er jeg ret glad for. Og det har virkelig fået fat i odenseanerne, og nu skal der næsten frugt i alt, fortæller han. Foto: Christina Jacobsen
  • - Børnene har altid været med os, og det her har altid været en del af deres liv. De går i skole herinde i byen. Vi følges om morgenen klokken syv, og så hopper de af, og vi kører ind i butikken. Efter skole kommer de til butikken, og så går de ned i kælderen og laver lektier, så de er færdige med dem, inden vi kører hjem, forklarer Thormar Thorbergsson. Foto: Christina Jacobsen
  • Kollektionen 2021 er ved at tage form. Der bliver finjusteret, så den helt rette indpakning kan godkendes. Chokoladerne her på billedet er blot for at teste æskerne. Den færdige udgave kommer til at indeholde fem forskellige karamel-chokolader, som er nøje udvalgt. Foto: Christina Jacobsen
  • Hvis der er noget, odenseanerne kan lide, er det frugt i deres chokolade. Thormar Thorbergsson fortæller, at 50 procent af det, de laver i Odense Chokoladehus, er med frugt. – Vi har arbejdet meget med citrusfrugt, for det er jeg ret glad for. Og det har virkelig fået fat i odenseanerne, og nu skal der næsten frugt i alt, fortæller han. Foto: Christina Jacobsen
  • Odense Chokoladehus åbnede i 2007. Foto: Christina Jacobsen
Ugeavisen Odense

Søndag løber godt 1000 løbere: - Vi kommer til at påvirke trafikken, siger løbsdirektør

Annonce
Ugeavisen Odense

Mike kunne ikke finde ordentlig döner kebab i Odense: Nu åbner han selv en bod

Annonce
Ugeavisen Odense

18-årige Noahs opsang til kunderne går viralt: Flere ansatte er gået grædende hjem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad

Forsvarsministeren har rettet sigtekornet mod Odense: Besøger den populære grillbar Banjo's

Ugeavisen Odense

Flemming vil redde døende hus: Kom med ind og se planerne for det milliondyre projekt

Ugeavisen Odense

Butik skal holde flyttedag, men vil blive i Kongensgade: - Det er en god placering for os

Ugeavisen Odense

I otte år har vi stemt på vores yndlingsspisesteder: Har du spist på byens mest populære?

Ugeavisen Odense

Nye sportsmuligheder i Odense: Topmoderne multihal til 15 mio bliver indviet

Annonce
Ugeavisen Odense

Nu kan de små lege gratis i legeland: - Jo tidligere børn begynder at bevæge sig, jo bedre

Ugeavisen Odense

Familie har åbnet sommercafé på havnen: - Jeg har altid været forelsket i det her sted

Ugeavisen Odense

Søren ejer to 7-eleven'er og har succes med en særlig type ansatte: - Det kommer dobbelt tilbage

Ugeavisen Odense

Hjaltes kritik af Odenses dørmænd gav kommentarstorm: - Det har været en øjenåbner for mig

Ugeavisen Odense

Nu på lørdag: Oplev videnskabens univers med hele familien på SDU

Ugeavisen Odense

På lørdag - meget tidligt - sker det igen: Der lokkes med morgenbrød, kaffe og brunsviger

Ugeavisen Odense

Jane købte et Lego-skib med 9090 klodser for to måneder siden, samlede det og sælger det nu igen

Annonce