Annonce
Gorm Wisweh har fundet på en fængselsmad-inspireret Horsens-pizza ved at studere gamle lister med menuer. Her er det sagogrynene, han har syltet i rødbedesaft, så de bliver lyserøde. Foto: Søren E. Alwan
Horsens Posten

En signatur-pizza: Gorm's kommer til byen med en særlig Horsens-hyldest

Ny restaurant med tv-kokken Gorm Wisweh bag kommer med sit bud på, hvad der er en horsensiansk pizza.
Annonce
  • Gorm Wisweh har fundet på en fængselsmad-inspireret Horsens-pizza ved at studere gamle lister med menuer. Her er det sagogrynene, han har syltet i rødbedesaft, så de bliver lyserøde. Foto: Søren E. Alwan
  • Det skal smage af noget Velbekomme i lokal mad, siger restaurant Signe Christiansen i det nye Gorm's Pizza, der er åbnet i Hestedamsgade. Restauranten har lavet den særlige Horsens-pizza "Bag tremmer". Foto: Søren E. Alwan
  • Fangerne på fængslet fik også hestekød. Men det synes Gorm Wisweh alligevel ikke, han kunne byde sine gæster. Foto: Søren E. Alwan
  • Med 13 restauranter har Gorm Wisweh nok at se til. Hans ambition er at være forbi alle restauranter tre gange i løbet af året. Forleden var han i Horsens i forbindelse med opstarten. Foto: Søren E. Alwan
  • "Bag tremmer". Det er navnet på den nye Horsens-pizza, der på en fuldkornsbund trækker på menuerne fra Horsens Statsfængsel - efter fri fantasi fra kok Gorm Wisweh og hans medarbejdere. Foto: Søren E. Alwan
  • Det ligner rogn, men er såmænd syltede sagogryn. Foto: Søren E. Alwan
  • Gorm Wisweh laver sine pizzaer ultratynde. De skal kunne bages på tre minutter ved høj varme - det giver den bedste smag. Foto: Søren E. Alwan
  • Brændte savoykålblade, persille, creme fraiche, mozzarella, tyndtslicede ovnbagte kartoffelskiver og lardo - italiensk svinefedt, som i ovnen krymler sig sammen til en crispy oplevelse - er ingredienserne på signaturpizzaen "Bag tremmer". Og så selvfølgelig de lyserøde sagogryn, som ikke er kommet på her endnu. Foto: Søren E. Alwan
  • At lave pizza er ikke raketvidenskab, mener Gorm Wisweh. Men han synes, det er okay at lægge et nordisk strøg ind over og gøre dem danske. Italienerne foretrækker tre ingredienser - ost, tomatsauce og noget tredje, for eksempel skinke eller artiskokhjerter. Danskerne må gerne få lidt mere, synes han. Foto: Søren E. Alwan
  • En hvid pizza. Det kalder man en pizza, når det ikke er tomatsauce, men creme fraiche (syrnet fløde), der er smøringen. Foto: Søren E. Alwan
  • Det skal smage af noget Velbekomme i lokal mad, siger restaurant Signe Christiansen i det nye Gorm's Pizza, der er åbnet i Hestedamsgade. Restauranten har lavet den særlige Horsens-pizza "Bag tremmer". Foto: Søren E. Alwan
Horsens Posten

Phuc efterlader spor af refleksion til Horsens Holder: Det er historiefortælling, der gør en forskel

Annonce
Horsens Posten

Lagersalg af herre-tilbehør sender pengene til tre lokale virksomheder

Annonce
Horsens Posten

70'er nostalgi, glimmer og musik fylder byen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kan man tage på cykelferie med all inclusive?

Horsens Posten

ENKE-LT

Horsens Posten

Take away-restaurant justerer strategien efter seks måneder i Horsens: - Starten er ikke gået helt så godt som forventet

Horsens Posten

Caféliv og torvehandel trækker folk til byen

Horsens Posten

Rockfestival stiler efter publikumsrekord - og billetsalget tegner godt

Annonce
Horsens Posten

Uderum på Gedved Skole har fået overhaling

Horsens Posten

Kultur-clash mellem krimi og fjerbold betyder flytning af stor begivenhed i 2025

Horsens Posten

Kunstig intelligens … skal vi være bange?

Horsens Posten

85-årig blomstrer endnu: John har åbnet sin kreative have til endnu en sæson

Horsens Posten

Nummer 8 bliver skiftet ud med 41 - men navnet består

Horsens Posten

Hvad er det journalister ikke forstår?

Horsens Posten

Stensballegård vil bruge festival til at vise godsets ansigt udadtil

Annonce