Historie

Lokalavisen Nordsjælland er grundlagt i 1798 og har i sin nuværende form eksisteret som lokal avis siden 1962. For omkring 70 år siden var avisen blot én ud af i alt fem lokale dagblade i Helsingør, som byens borgere kunne vælge imellem.

Der var Helsingør Dagblad for de radikale, Helsingørs Avis og Lokalavisen Nordsjælland for de konservative, Helsingør Socialdemokrat og venstres Frederiksborg Amtsavis.

Efter anden verdenskrig led mange aviser bladdøden, og de fem aviser i Helsingør gik ikke udenom. De eneste to overlevende var Helsingør Dagblad og Frederiksborg Amtsavis, som udviklede sig med nye tekniske og journalistiske normer ind i det moderne informationssamfund.

Men Lokalavisen Nordsjælland var også en overlever, der fra 1933 har båret undertitlen Helsingørs Avis.

I 1962 blev Lokalavisen Nordsjælland omdannet til ugeblad, der blev gratis delt ud til borgerne i Helsingør Kommune og Humlebækområdet. På denne basis har bladet levet fra 1965 og er blevet udgivet af Helsingør Dagblad, hvis redaktør Peder Normann tog initiativet til at samle de tre historiske bladnavne – Helsingør Dagblad, Lokalavisen Nordsjælland og Helsingør Avis – i ét bladhus.

I 1979 trådte direktør Tage Kjær til og begyndte, med A/S Helsingør Dagblad, udgivelsen af både den daglige og den ugentlige avis, som var en ny æra i områdets medieverden. Lokalavisen Nordsjælland er i dag båret udelukkende af annonce-indtægter. Dermed er Lokalavisen Nordsjælland i princip, form , udstyr og indhold en totalt forskellig avis i forhold til begyndelsen i 1798.

Siden 2009 er det North Media A/S, der har stået som ejer af avisen.

Det er vores opgave at bringe lokal information, både som annonce og redaktionel tekst, til et område, der fra Humlebæk til Hornbæk omfatter omkring 35.000 husstande med flere end 45.000 læsere.

Målet er ikke at erstatte Helsingør Dagblad med dens aktualitet og omfattende journalistik.

Men avisen er inde i en udvikling, der gør den til et værdifuldt supplement for både den trykte presse og de elektroniske medier. En alsidig avis, hvor læseren i en travl hverdag kan hente information og positive impulser, annoncer fra et levende område med fire store, attraktive indkøbscentre, der bringer deres inspirerende ideer og tilbud og en journalistik, der fascinerer med lokalt nyt, underholdning og stof fra mange interesseområder.

Lokalavisen Nordsjælland har alle år bevæget sig i den retning, men vi erkender også, at der her i det nye årtusinde ligger strækninger med store udfordringer foran os.

For os er vores 200 år som lokalt talerør ikke en målstreg, men derimod et starthul til en udvikling, der skal gøre avisen endnu mere vedkommende og helst uundværlig for annoncører og læsere i det aktive, moderne lokalområde. I dag ser vi med glæde tilbage på mere end 200 års udgivelser og samtidig ser vi med forventning frem til næste mange år.

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland