TDC NET åbner 5G- pilotprojekt i Helsingør

TDC NET åbner Danmarks største 5G-pilotprojekt i Helsingør Kommune og bliver dermed den første operatør i Danmark, der integrerer 5G-nettet …


TDC NET åbner Danmarks største 5G-pilotprojekt i Helsingør Kommune og bliver dermed den første operatør i Danmark, der integrerer 5G-nettet i sit mobilnetværk.

TDC NET udrulningen af 5G begyndte i oktober på Sjælland, og alle 3.854 master i TDC NETs mobilnetværk vil blive opgraderet til 5G. Det betyder også en opgradering af det eksisterende 2G-, 3G- og 4G-netværk, oplyser TDC.

Pilotprojektet er en del af et strategisk partnerskab med Ericsson, der vil bringe Helsingør i front innovativt og teknologisk inden for mobilnetværk i Danmark.

– Samfund med en stærk infrastruktur klarer sig bedre – både socialt og økonomisk. Det er Danmark et godt eksempel på. Men udviklingen står ikke stille, og Danmark skal fortsætte med at gå forrest – også digitalt. Derfor investerer TDC NET nu i at bygge den næste generation af digital infrastruktur i hele Danmark med 5G og fibernet. Med pålidelige og lynhurtige telenetværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler – du og jeg – endnu bedre sammen nu og i fremtiden, mener CEO, adm. direktør Andreas Pfisterer fra TDC NET.

5G-pilotprojektet i Helsingør involverer 40 master og er det mest omfattende pilotprojekt for TDC NET og det største af sin slags i Danmark til dato. Som en del af projektet vil byens borgere få mulighed for selv at teste mulighederne på fremtidens mobilnetværk.

– Vi inviterer partnere til at afprøve nye tjenester inden for 5G-teknologien, og i samarbejde med vores tjenesteudbydere vil vi også invitere kunder i kommunen til at prøve 5G-nettet på deres mobiltelefoner, bredbånd og TV samt andre digitale og intelligente løsninger i hjemmet, siger Andreas Pfisterer.

Dato for den kommercielle lancering, der kan give alle danskere adgang til 5G er endnu ikke lagt fast, men vil ske i samarbejde med de tjenesteudbydere, der benytter netværket hos TDC NET.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland