Klumme: Handl dine juleindkøb lokalt

Ugens klummeskriver er Dorthe Hietala, salg- & marketingkonsulent og indehaver af Marketinghuset 360. Den første julepynt kom frem for f …


Ugens klummeskriver er Dorthe Hietala, salg- & marketingkonsulent og indehaver af Marketinghuset 360.

Den første julepynt kom frem for flere uger siden, som et sikkert tegn på, at vi er på vej ind i årets store shopping periode med både Black Friday og julehandlen.

Det er igen tid til at tage stilling til, hvad der skal handles ind til jul, hvad der skal købes til pakkekalenderen og gives i julegaver. Det første, vi tager stilling til, er nok, hvad der skal handles, hvad der skal gives i gaver og selvfølgelig, hvor mange penge vi vil bruge på julen i år.

Det næste spørgsmål, der melder sig, er, hvor skal juleindkøbene laves i år?

For at være lidt bekvem, kunne jeg da godt ønske, at jeg kunne handle alt på ét tidspunkt og på ét sted, og det er vel også det, mange internet-butikker prøver at overbevise os om i deres kampagner. De seneste års stigende online salg har ændret vores indkøbsvaner. Det virker umiddelbart nemt og bekvemt at handle på nettet, og ofte kan det lade sig gøre at spare nogle procenter. Men er det ikke på tide, at vi begynder at tage stilling til, om det ikke er en bedre idé at hjælpe med at holde vores lokalsamfund i live og støtte det lokale handelsliv og handle det vi kan lokalt fremfor på nettet?

Hjælp med at holde liv i det lokale handelsliv
I dag har vi et aktivt handelsliv i Helsingør og omegnsbyerne Espergærde og Hornbæk, som hele året er med til at skabe puls og liv i lokalsamfundet.

Handelslivet har stor betydning for vores lokalsamfund, og vi er nok tilbøjelige til at tage for givet, at butikkerne også er her i morgen. Uden det lokale handelsliv vil byerne i Helsingør og omegn komme til at lægge øde hen hele året, byernes puls vil dø ud, lokale arbejdspladser gå tabt med større arbejdsløshed og længere transporttid til følge, og det vil blive sværere at tiltrække nye borgere til kommunen.

Tag ansvar
Som borgere i lokalsamfundet kan vi selv være med til at gøre en forskel og tage ansvar for, at der holdes gang i det lokale handelsliv, hvis vi bare tænker over, hvor vi foretager vores indkøb. Især juleindkøbene er vigtige for butikkerne, da julehandlen kan være med til at betyde liv eller død for vores lokale butikker.

Fordelene ved at handle på internettet er efterhånden ikke så store. Umiddelbart kan der spares tid, der er ingen kø, og der spares måske 10-20%. Pengene, der spares online, forsvinder dog nemt igen, når der lægges fragt oven i. Køen slipper du heller ikke for. I december måned kommer du nemlig uden tvivl til at stå i en kø for at hente pakker i en lokal pakkeshop, fordi pakkerne ikke leveres på hjemmeadressen. I værste fald risikerer du tilmed at skulle køre længere væk for at hente dine pakker, da der ikke er plads til flere pakker i den pakkeshop, du havde valgt. Så tiden du har sparet ved at handle på nettet, bruger du i stedet for på at hente pakker alle mulige steder.

Når du nu snart går i gang med alle din juleindkøb, hvorfor så ikke starte med at gå i de lokale butikker og støtte de butikker, du også gerne vil skal være her i morgen og de næste mange år? Personligt starter jeg selv med at handle mine juleindkøb i Espergærde centret, for som beboer i Espergærde ser jeg gerne at Danmarks ældste indkøbscenter bevares.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland