Indfører røgfri arbejdsdag: Fra den 1. januar er det slut med at ryge i arbejdstiden i Helsingør Kommune

Helsingør Byråd har besluttet at der skal indføres røgfri arbejdstid på alle de kommunale arbejdspladser i Helsingør Kommune fra den 1. janu …


Helsingør Byråd har besluttet at der skal indføres røgfri arbejdstid på alle de kommunale arbejdspladser i Helsingør Kommune fra den 1. januar 2020.

RØG: Helsingør Kommunes mange arbejdspladser skal være røgfri. Det betyder mere præcist at man ingen steder må ryge i arbejdstiden, hverken på kommunens arealer, i kommunens bygninger, i køretøjer, eller ved at flekse ud, som det udtrykkes. Og den nye kommunale rygepolitik omfatter alle former for rygning, også e-cigaretter.

– Formålet er at sikre et sundere arbejdsmiljø for alle ansatte i Helsingør Kommune, men vi må erkende at Helsingør Kommune ikke har været blandt frontløbere på dette felt, siger kommunaldirektør Stine Johansen til Lokalavisen Nordsjælland.

– Der er allerede en lang række kommuner i landet, som enten har eller som netop nu er igang med at indføre røgfri arbejdstid for kommunalt ansatte. Men i Helsingør Kommune arbejder vi også for at skabe et sundere arbejdsmiljø på arbejdspladserne, siger kommunaldirektør Stine Johansen til Nordsjælland. – Og derfor har politikerne besluttet at forbyde rygning på arbejdspladserne fra den 1. januar 2020.

Gælder for alle
Indførelsen af et røgfrit arbejdsmiljø gælder for alle arbejdspladser for de ca. 4500 kommunalt ansatte i Helsingør Kommune. Fra eksempelvis skolelærere og sosu-assistener til administrative medarbejdere og halinspektører med mange flere.

Overtrædelse af „røgfri arbejdstid“ håndteres efter de generelle ledelsesmæssige principper og sanktionsmuligheder, har polikerne besluttet.

– Generelt kan jeg sige, at vi vil hellere hjælpe rygere til at stoppe med at ryge end at straffe dem, understreger Stine Johansen.

Og Byrådet har derfor samtidigt besluttet, at der i forbindelse med indførelsen af røgfri arbejdstid, igangsættes kommunalt støttede rygestopkurser.

Disse finder sted uden for arbejdstiden og rygestopkurserne forventes at koste omkring 250.000 kroner.

I de senere år har Gladsaxe, Vallensbæk, Ishøj, Brøndby og Dragør kommuner alle indført røgfri arbejdstid.

Samtidigt med Helsingør Kommune indfører Hillerød, Halsnæs, Albertslund og Glostrup kommuner også den røgfri arbejdsdag ved årsskiftet.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland