Tillykke: Her er det nye hold social- og sundhedsassistenter

I torsdags fejrede Helsingør Kommune det nye hold social- og sundhedsassistenter, såkaldt SSA’er, som er færdige med deres uddannelse her i …


I torsdags fejrede Helsingør Kommune det nye hold social- og sundhedsassistenter, såkaldt SSA’er, som er færdige med deres uddannelse her i oktober. De er eftertragtet arbejdskraft og over halvdelen er allerede blevet ansat inden de er færdiguddannede.

De første på ny længere uddannelse: – Årsagen til den særlige fejring i Byrådssalen på Rådhuset i Stengade skyldes, at de er det første hold, som afslutter den nye SSA-uddannelse, som trådte i kraft 1. januar 2017, oplyser Vilja Stange, der er teamkoordinator for uddannelsesteamet i Center for Sundhed og Omsorg,
Med den nye uddannelse har SSA’erne fået et løft både teoretisk og praktisk i forhold til ledelse af borgerforløb, rehabilitering, kvalitetssikring, borgerinddragelse, medicinhåndtering og dokumentation.

– Derudover er den nye SSA-uddannelse blevet længere, sådan at eleverne nu er 2 år og 10 måneder under uddannelse mod 1 år og 8 måneder tidligere. Den nye længere uddannelse har naturligt nok skabt et tomrum i 2018 og 2019, hvor der har været færre nye social- og sundhedsassistenter på arbejdsmarkedet, siger hun.

Praktik og ansættelse
Det nye hold består af 11 elever, der har været ansat i kommunens Center for Sundhed og Omsorg under deres uddannelse og som har været i praktik forskellige steder i Helsingør Kommune undervejs.

Blandt eleverne er de tre af dem ”opkvalificeringselever”, som tidligere har været social- og sundhedshjælpere, men som efter en beslutning fra Omsorgs- og Sundhedsudvalget fik mulighed for at gennemføre de sidste moduler for at blive assistenter.

De øvrige nyuddannede har taget den fulde nye social- og sundhedsassistent-uddannelse.

Allerede nu er 6 ud af de 11 deltagere blevet ansat i Helsingør Kommune, blandt andet i hjemmeplejen og på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter.

Ved receptions-arrangementet talte udvalgsformand Mette Lene Jensen og centerleder Margrethe Kusk til de nyuddannede.

De nyuddannede
De 11 nyuddannede er:
Anja Lykke Larsen
Babette Bernstein Harritzhøj
Camilla Nalepa
Caroline Graff Hansen
Cecilie Spetzler Dal
Charlotte Rosenberg
Dianna Funk Turell
Henriette Egeberg Henriksen
Louise Nøraa Pedersen
Nelle Barnholdt
Susan Guldberg Poulsen

Endvidere deltog også to nyuddannede social- og sundhedshjælpere, nemlig Pernille Karoline Olsen og Dorte Andersen.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland