Kristian huggede sin kone for 25 år siden

Da Kristian Pedersen fra Ålsgårde og hans kone havde stor bryllupsdag forærede deres børn dem i gave en rejse til Toscana. Og på rejsen „måt …


Da Kristian Pedersen fra Ålsgårde og hans kone havde stor bryllupsdag forærede deres børn dem i gave en rejse til Toscana. Og på rejsen „måtte“ Kristian bare besøge marmorbyen over dem alle, Carrara, ikke langt fra byerne Lucca og Pisa. Det var ved dette besøg, at der for alvor gik hul på Kristians drøm om rigtgt at lære at hugge i marmor, ægte italiensk marmor.

I lære i 14 dage: – Jeg rejste efterfølgende derned og meldte mig på et 14-dages kursus hos en erfaren billedhugger. Det var inspirerende ud over alle grænser, fortæller Kristian Pedersen. – Det var på det 14-dages billedhuggerkursus, hvor jeg som min allerførste skulptur lavede en portrætbuste af min kone. Og til min lærers store overraskelse på kun fem dage, siger han. – Sådan var det dengang, nu bruger jeg måneder og op til et helt år på en skulptur.

Efter besøget i Toscana
– Da vi nåede hjem havde jeg dog ikke tid til at fordybe mig meget i kunsten, men denne fascination af marmor har holdt sig, og nu hvor jeg er pensioneret har jeg tid og muligheder for at forfølge min passion med den hvide Carrara-marmor, fortæller han til Lokalavisen Nordsjællland.

– Jeg er egentlig uddannet folkeskolelærer, og virkede som lærer i 8 år i Frederiksværk. Og jeg har altid tegnet og malet, og havde også “formning” som et af mine linjefag som lærer.

Stoppede som lærer
– Men efter at jeg stoppede som folkeskolelærer har jeg drevet selvstændig virksomhed i mange år – en asfalt-virksomhed, som kørte meget fint, men som jeg dog endte med at sælge. Men i årene jeg havde den, var tiden til at eksperimentere og arbejde med kunst, begrænset.

– Jeg havde ikke rigtig tid og mulighed til at dyrke min passion. Men det har jeg nu som pensionist. Og nu har jeg også råd til at indrette mit værksted/atelier og er ikke presset af økonomien. Og det er derfor første gang jeg udstiller, for alvor, siger en glad Kristian Pedersen, der har boet i Helsingør i over 30 år, og nu bor på Ellekildehavevej i Ålsgårde.

– Samtidig har jeg nu også fået tid og mulighed for at dyrke maleriet som også fascinerer mig. Og både med olie- og akrylmaling. Dette år har været et virkelig maleriår for mig, siger han.

– Jeg har indtil nu ikke gjort noget forsøg på at sælge mine ting, men nu skal det være. Jeg bliver 70 næste gang jeg fylder år, så det er vel på tide at vise hvad jeg kan, siger han.

Min hustru Mai-Britt kalder mig for et ubehandlet dampbarn, når jeg kaster mig over det ene projekt efter det andet, men hun tåler heldigvis fint aktiviteterne. Og når jeg hugger marmor, udfolder hun sig lige så gerne derhjemme med papirkunst af højeste karat. Kun for sig selv. Men det er et kapitel for sig, siger han.

KristianP holder sin første soloudstilling
I en alder af 69 år holder Kristian Pedersen med kunstnernavnet KristianP sin første soloudstilling i sit lille ganske nye galleri/atelier og marmorværksted i en af laderne på Horserød Byvej 5. Det er i naboladen til den kendte, men nu lukkede antikbutik Røde Lade.

Der er fernisering i lokalerne den 12. oktober, og udstillingen er herefter åben alle dage kl. 13-17 til og med den 26. oktober.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland