Det er Knejpe tider i Helsingør

Den stemningsfulde og skibskæve Knejpe Festival er klar til sin niende rejse, lyder det fra Kulturværftet & Toldkammeret. AFSTED: Knejpe …


Den stemningsfulde og skibskæve Knejpe Festival er klar til sin niende rejse, lyder det fra Kulturværftet & Toldkammeret.

AFSTED: Knejpe Festival er klar til at sende sine gæster og gaster ud på endnu en stemningsfuld og skibskæv musikalsk rejse.

I dagene fra fredag den 4. oktober og lørdag den 5. oktober lægger Helsingør atter gader, barer og scener til Danmarks mest autentiske (!) og havombruste festival. Over to dage og gennem flere end 60 gratis koncerter byder festivalen på masser af sømandsmusik fra nære og fjerne himmelstrøg og genfortæller Helsingørs – og Danmarks – historie som søfartsmetropol. – I år med udgangspunkt i en maritim fortælling, der stiller skarpt på danskernes immigration til USA i 1800-tallet.

Drømmen om en bedre fremtid
De helt store følelser er i spil, når gæster og gaster tages med på en stemningsfuld, musikalsk færd til drømmenes land – USA. En rejse, der i denne omgang byder på musikalske traditioner, der spænder fra bluegrass og country til americana, swing, jazz og rock n roll. Alt dette blandet op med traditionel dansk sømandsmusik og fællessang.

I slutningen af 1800-tallet emigrerede flere end 300.000 danskere, ca. 10 procent af befolkningen, fra Danmark til USA.

– Med udgangspunkt i dette temapræsenterer festivalen gæsterne for musikalske udtryk, der i denne periode var på sit højeste, samt en lang række genrer, hvis udspring kan spores i kølvandet på denne tid. Her får vi bl.a. besøg af Danmarks country-dronning Tamra Rosanes, der netop har udgivet albummet Divided Hearts, der netop tager udgangspunkt i fortællingen om danskernes immigration, siger arrangørerne.

Årets bands: Fra bluegrass og country til psycobilly og swing
Publikum kan i år også glæde sig til en lang række bands som danske Bluegrass Breakout og Johnny Horsepower samt flere svenske acts som Dunderhead, Det Blev Handgemæng, The Hillfillies og Happy Heartaches.

Foruden disse krydres programmet med ballade-bands som Gadejørgen, nu kendt fra DRs nye dokumentar af samme navn, psycobilly-bandet The Nevrotix, rockerbilly-banditterne The Rambling Bandits og sidst men ikke mindst Sømandskvinderne, Den Gyldne Sangskat, Frits Madsens Orkester og De Lystige Sømænd.

Stor opbakning blandt det lokale erhvervsliv
At Kulturværftet sammen med de lokale knejper kan udbyde flere end 60 koncerter over to dage lader sig bl.a. gøre ved hjælp af en stor opbakning Helsingør Kommune, Statens Kunstfond, de lokale knejper og ikke mindst fra et flot hold af partsredere, der består af små og store lokale virksomheder, der støtter festivalen økonomisk.

Disse tæller HN Tagentreprise, Renell, Wiibroe, EDC Poul Erik Bech, Helsingør, J.K. Sikring, Willads & Vibe-Hastrup, Mobilerepair, Slagter Jensen, Rex Cykler, MB Motor, Hotel Hamlet, restaurant Jellyfish og Tibberup Høkeren.

60 gratis koncerter – men entre på Toldkammeret
Henover festivalens to dage kan publikum opleve flere end 60 gratis koncerter på de mange knejper, der i år tæller: Axelhus, Hold-An, Café Valdemar, Holger Danske Bar, Skum Ølbar, Københavneren, Skibsklarergaarden og Toldkammeret.

Som eneste „knejpe“, der tager entre, er Kulturhuset Toldkammeret, hvor publikum kan forvente et udvidet program, der stiller mere særskilt skarpt på bl.a. årets tema.

– Både fredag og lørdag afholder Toldkammeret som den eneste en betalingskoncert, hvor man hver aften kan opleve flere af knejpe-bands, herunder bl.a. album-aktuelle Tamra Rosanes. Billetten koster 50 kr. og så er man med til at støtte, at festivalen kan booke bands til næste års festival, siger Georg Rasmussen, der står for booking af bands til Knejpe Festival.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland