Landets ældre slår de unge i klimabevidsthed

Det er ikke kun de unge, der kan bryste sig af at tænke klimavenligt. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at det faktisk er de …


Det er ikke kun de unge, der kan bryste sig af at tænke klimavenligt. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at det faktisk er de ældre, der ligger i front, når det kommer til klimavenlig ferie.

KLIMA: Debatten om klimaet er mere aktuel end nogensinde, og med oprør og strejker har især de unge fået ry for at være de allermest klimabevidste.

Nu viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik, at det er en helt anden generation, der ligger i front, når det kommer til at rejse klimavenligt – nemlig den ældre.

Således valgte 49 pct. af danskerne i aldersgruppen 65+ at afholde længere ferier med mindst fire overnatninger inden for landets grænser i 2018 – til sammenligning valgte kun 34 pct. af de unge i aldersgruppen 15-24 år at gøre det samme.

Når turen så går til udlandet, viser det sig også her at være den ældste aldersgruppe, der oftest fravælger flyet som transportmiddel. I 2018 valgte 76 pct. i denne aldersgruppe at tage flyet, mens landsgennemsnittet lå på 81 pct.

Bliv inspireret til klimavenlig ferie
Inspiration er der også at hente på klima-sitet grønforskel.dk, som energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE driver for at engagere danskerne i klimaudfordringer og hjælpe med konkrete råd til en grøn livsstil. Her kan man læse om bæredygtig turisme og se de gode ideer, som læserne udveksler til ferier, der ikke belaster klimaet unødvendigt.

Rejseråd til en klimavenlig ferie
• Gå efter grønne hoteller
Mange steder er dele af turismeindustrien godt på vej i en bæredygtig retning. Men der er store forskelle fra hotel til hotel og region til region. Hold derfor øje med de ”grønne” certificeringer som for eksempel Green Globe og Green Key Global.
• Medbring din egen flaske
Rejser du i et land, hvor postevand ikke er drikkevand, så køb store dunke og fyld drikkedunken op, når du skal på tur. Det sparer dig for en masse unødig plastik og pengeforbrug – og husk at tage med til hele familien.
• Find de lokale markeder
I mange lande handler de lokale folk på markeder i stedet for i supermarkederne. De varer, man finder her, er ofte lokalt dyrket og kommer ikke i plastikpakker magen til dem, som du kan købe herhjemme.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland