På skovtur med Nanna og de øvrige Hammermølle-entusiaster

Nanna Bach Rasmussen har ikke spillet teater før i år, men på torsdag har hun hovedrollen når „Hemmeligheden“ får premiere ved Hammermøllen. …


Nanna Bach Rasmussen har ikke spillet teater før i år, men på torsdag har hun hovedrollen når „Hemmeligheden“ får premiere ved Hammermøllen.

HELLEBÆK: Hvad forestillingen „Hemmeligheden“ egentlig dækker over forsøger Hammermøllens Teatergruppe til det sidste at holde så godt skjult, som det er muligt.

På torsdag har Hammermøllens Teatergruppen premiere på forestillingen.

Siden 1988 har det været en tradition at der var været teater ved Hammermøllen. I første omgang som en årlig tradition, men de sidste mange år hvert andet år.

Det er nemlig ingen hemmelighed, at de frivillige på og bag scenen lægger rigtig mange arbejdstimer i forestillingen i løbet af foråret og sommeren.

Det er heller ingen hemmelighed at det sætte samarbejde netop er grunden til at mange af de frivillige vender tilbage til forestilling efter forestilling.

I år er Nanna Bach Rasmussen en af de nye aktive, og hun fremhæver netop de sociale samvær som noget af det, der gør, at man gerne vil bruge så mange timer på det frillige teater.

Nanna fortæller at hun „lod sig lokke“ af sin mor Henriette, der blev overtalt af to af veteranerne fra Hammermøllens Teatergruppe, Ole John Hansen og Inge Vilfred Hansen, der begge har været med i teaterforestillingerne siden den første blev vist i 1988.

Nanna Bach Rasmussen har fået en af hovedrollerne i årets stykke. Hun spiller tjenestepigen Emilie. der arbejder på Aalsgaard Badehotel. Vi befinder os i 1944, mens Dannmark er besat, og der er dramatiske ting i vente, både med badehottellet og andre ting, uden at alt for meget skal udpensles her.

Det er faktisk første gang den 29-årige Nanna spiller teater, så man må sige at hun starter med en stor opgave. Som med alle de andre frivillige, skal hun kombinere et arbejdsliv med en fritidsinteresse, der lægger beslag på rigtig mange timer i løbet af foråret. I Nannas tilfælde er det arbejdet med marketing, der skal kombineres med en fritid, hvor man virkelig lærer området omkring Hammermøllen at kende.

Nanna beskriver selv sin rolle, Emilie, som en fornuftig og vellidt pige, men også en pige, der sætter grænser.

Lige nu er man tæt på premieren på „Hemmeligheden“ den 1. august, og aktivitetsniveauet er steget nogle grader.

51 står på scenen og omkring 30 løser en række praktiske opgaver med alt fra billetsalg til og bemanding af boderne til lyd, koreografi, sufflering og instruktion.

Hele holdet er flyttet ud til Hammermøllen, hvor man dagligt øver og gør de sidste forberedelser.

Årets forestilling er skrevet af Marie Madvig Nelson, Anja Rasmussen og Henrik Holm. Den tager lige som „Schimmelmanns hest“ udgangspunkt i Hellebæks lokalhistorie. Denne gang på et tidspunkt under besættelsen hvor Aalsgaard Badehotel brænder ned under mystiske omstændigheder. Dertil lægges en hemmelighed, som man må se forestillingen for at finde ud af.

„Hemmeligheden“ har premiere ved Hammermøllen den 1. august og forestillingen vises i alt ti gange.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland