Lars har overtaget Rammelisten efter Henrik

En af områdets meget kendte virksomheder, Helsingør Rammelistefabrik og Maskinsnedkeri på Kongevejen i Helsingør, har fået ny indehaver. Ny …


En af områdets meget kendte virksomheder, Helsingør Rammelistefabrik og Maskinsnedkeri på Kongevejen i Helsingør, har fået ny indehaver.

Ny ejer: Henrik Elving, 59, kom i lære på Helsingør Rammelistefabrik i 1976, og har ejet virksomheden siden 1982, og har altså været ansat i virksomheden i 43 år. Nu har han pr. 1. juli solgt til Lars Thomsen.

Lars Thomsen kender forholdene godt, han er nemlig selv uddannet fra Rammelisten i 2001, som bygningssnedker og uddannede sig efterfølgende til bygningskonstruktør. Som sådan arbejdede først på en tegnestue og senere i et større entreprenørfirma gennem en årrække. Men han er nu vendt tilbage til Helsingør.

Henriks ønske
– Det har de sidste 14 års tid ligget i kortene, når Lars kom på besøg hos os her i Helsingør, at han ad åre da skulle købe virksomheden og føre den videre. Og da jeg så ringede og fortalte, at min hustru på kontoret havde valgt at gå på efterløn og at jeg selv ønsker at drosle ned, spurgte jeg om Lars ville overtage virksomheden. Svaret var heldigvis et ja, fortæller Henrik Elving, der fortsætter en tid på nedsat tid i firmaet for at hjælpe den nye indehaver på plads.

Lars og duften af spåner
– Hver gang jeg har været på besøg her på min gamle arbejdsplads, har jeg kunnet mærke hvor meget „duften af spåner“ betyder for mig og hvor meget den har trukket i mig, siger Lars Thomsen, der nu bor i København med sin hustru og datter.

– Jeg er meget glad for at Lars tog imod tilbuddet. Jeg kan derfor nu indrømme at jeg var ved at gå lidt i stå – rent arbejdsmæssigt. Alt blev gjort på samme måde som altid, men der skulle nye kræfter til. Der trængte til nyt blod i firmaet. Og jeg kan blive her et år eller to og hjælpe ham til rette, siger Henrik Elving, der voksede op i lejligheden over Elving-familiens kendte bedemandsforretning i Sct. Olai Gade, som Henriks bror drev frem til sin død, og som hans niece nu driver.

Snedkermester Henrik Elving er selv udlært fra Rammelisten i 1976, som han overtog fra sin far, og han har altså været i firmaet i 43 år.

Lars og fremtiden
– Vores fornemste opgave er stadig at sikre veludført snedkerarbejde med fokus på kvalitet, detaljer og holdbarhed. I mere end 100 år har Rammelisten jo gjort netop dette for vores kunder. I dag er vi to på kontoret, fem snedkere, en voksenlærling, en maler og en arbejdsmand, men jeg fortventer at vi skal være flere ansatte. Vi har god plads og råder over 1500 m2 her på Kongevejen. Det er tid til at vokse i firmaet, siger den nye indehaver Lars Thomsen til Lokalavisen Nordsjælland.

– Vores kerneprodukter er fortsat alt fra vinduer, døre og forsatsrammer til butiksinventar, køkkener, gulve, indbyggede reoler og ikke mindst alle de mange både store og små specialopgaver – og ja, naturligvis listerne, og dem fortsætter vi naturligvis også med. Og så er vi glade for at mange af byens snedker/tømrerfirmaer lægger opgaver hos, siger Lars Thomsen.

Reception 23. august
Der holdes stor overtagelsesreception på Rammelisten den 23. august kl. 12-16, hvor både kunder, forretningsforbindelser, kolleger og leverandører med flere er velkomne.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland