Ketsjercenter mødes med glæde og bekymring

Helsingør Byråd har vedtaget at etablere et ketsjercenter på Nordre Strandvej i Helsingør. Dermed kan badminton- og tennisspillere bliver i …


Helsingør Byråd har vedtaget at etablere et ketsjercenter på Nordre Strandvej i Helsingør. Dermed kan badminton- og tennisspillere bliver i området og badmintonhallen fortsat stå hvor den har stået i årtier.

KetsjerCENTER: Glæde iblandet bekymring. Det er den umiddelbare reaktion fra formanden for Helsingør Tennisklub, efter at byrådet har vedtaget at samle badminton- og tennisfaciliteterne på Nordre Strandvej i et fælles ketsjercenter.

– Vi er meget glade for beslutningen, der betyder, at vi kan blive i området, siger Morten Højer Mathiesen, der er formand for Helsingør Tennisklub til Lokalavisen Nordsjælland.

Han slår samtidig fast, at tennisklubben nogle har nogle bekymringer. Især over parkeringsforholdene. Planerne indebærer nemlig, at tennisfaciliteterne, der i øjeblikket ligger på den anden side op mod togskinnerne, ved siden af det gamle stadion, etableres på den parkeringsplads, der ligger ved badmintonhallen og som i øjeblikket bruges af badmintonklubben primært i vinterhalvåret og til de seks udendørs tennisbaner primært i sommerperioden.

Her er det tanken, at der skal bygges en tennishal med to indendørs baner. Der skal til gengæld etableres nye parkeringspladser ved siden af. Men det er det regnestykke, som Morten Højer Mathiesen lige nu ikke kan få til at gå op.

– Den nuværende parkeringsplads med 30-35 pladser bliver stort set fyldt op af badmintonspillerne hver aften. Nu får vi så en hal, hvor der måske skal bruges 10-12 pladser. Og vores arkitekter kan altså ikke få plads til mere end 25 parkeringspladser i det nye forslag, siger Morten Højer Mathiesen. Tennisklubbens formand havde i det hele taget gerne set, at klubberne var blevet taget mere med på råd, og at der var blevet planlagt mere detaljeret, inden projektet blev vedtaget.

Han håber dog, at ketsjercenteret stadig kan rettes til, så det dækker behovet bedre. Han peger på, at klubben selv har arkitekter, der har arbejdet med planerne for området.

– Nu ser vi frem til en god dialog om forløbet, siger han.

Forvaltningen vurderer på forhånd, at det vil koste mere at etablere det nye ketsjercenter end de penge der var afsat til at etablere nye anlæg ved Gl. Hellebækvej. I budgettet havde man afsat et beløb på 33,9 millioner kroner til at etablere badminton- og tennisfaciliteter ved Gl. Hellebækvej.

Det regnestykke er Morten Højer Mathiesen heller ikke enig i. Han mener ikke, at det behøver at blive dyrere at etablere ketsjercenteret på Nordre Strandvej, og han fastslår, at tennisklubben gerne vil spille en konstruktiv rolle.

– Nu gælder det om at etablere det bedste og billigst mulige ketsjercenter, og det vil vi gerne hjælpe til med, siger han.

Tina Hahn, der er formand for Helsingør Badmintonklub bekræfter, at manglen på parkeringspladser er et problem:

– Vi har faktisk ikke set nogen parkeringsplaner. Vi er blevet præsenteret for et meget fint oplæg, hvor de to tennisbygninger er tegnet ind, og så er der spredt nogle parkeringspladser på tegningen, som vi ikke fik lov til at tage med.

Ifølge Tina Hahn udnyttes den nuværende parkeringsplads fuldt ud, især i overgangen, hvor det ene hold er færdige med sin haltid, og det næste skal til og så i spidsbelastninger.

Set med badmintonklubbens øjne er det allervigtigste, at man kan beholde hallen.

– Det er en gammel hal, der godt kunne trænge til nogle opgraderinger, men vi er rigtigt glade for at kunne blive her, siger hun til Lokalavisen Nordsjælland.

Jens Bertram, der er formand for fritids- og idrætsudvalget, fortæller, at han har været i dialog med tennisklubben og også har hørt deres bekymringer.

– Jeg har fortalt dem, at dette er den løsning, der kan lade sig gøre på Ndr. Strandvej. Der arbejdes med parkeringsløsningen, den er ikke helt på plads endnu. Nu skal vi i gang med en tidsplan og økonomiplan for projektet, siger han.

Fakta

  • I forbindelse med bygningen af et nyt stadion ved Gl. Hellebækvej vedtog byrådet i december 2015, at også salonskytterne, tennisklubben og badmintonklubben skulle flyttes ud til Gl. Hellebækvej.
  • Nu har man dog besluttet at følge en anbefaling om at genoverveje placeringen.
  • Planen er nu at etablere et ketsjercenter omkring den nuværende badmintonhal. Det betyder, at der bygges en ny tennishal med to indendørs baner ved siden af badmintonhallen.
  • Tennisklubben har i forvejen seks udendørs baner og et lille klublokale på den anden side af badmintonhallen. De to udendørs baner, der ligger ved siden af den nuværende hal genopføres ikke.
  • Der skal udarbejdes en ny lokalplan for at gennemføre byggeriet af en ny tennishal.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland