Fars Dag med maskinfest for hele familien

Danmarks Tekniske Museum plejer at fejre Fars Dag den 5. juni, som også er Grundlovsdag og valgdag for valg til Folketinget. Maskiner: – Tek …


Danmarks Tekniske Museum plejer at fejre Fars Dag den 5. juni, som også er Grundlovsdag og valgdag for valg til Folketinget.
Maskiner: – Teknisk Museum skruer op for røg og damp og inviterer til et brag af en maskinfest, hvor der vil være gang i alt fra veteranbiler til robotter.

– Som noget nyt kan du i år opleve en selvkørende bus, og hvis du er mere til køretøjer med chauffør, så kig nærmere på museets luksusveteranbil Szawen fra 1920’erne, der for første gang skal med til Fars Dag, siger Signe Tillisch fra museet.

Veteraner og gamle knallerter
Flere af museets veteranbiler startes op og får en køretur på dagen.

– Man kan blandt andet opleve den flotte gule Munktell vejtromle fra 1926 og intet mindre end Verdens ældste kørende bil: Hammelvognen fra 1888.

– I år får vi også fint besøg af blandt andet en lokomobile fra 1930’erne, der kan trække en stenknuser, og en damptromle der vil køre rundt på pladsen. Og så kommer der et knallerttræk uden lige, når Teufelskerle kommer forbi med både gamle og hurtige knallerter.

Knus en bil til frokost eller brænd et bilvrag

Nogle traditioner er for gode til at ændre, så igen i år vil museet anrette og servere „knust bil til frokost“ efter opskriften: Antænd et bilvrag, sluk det ved hjælp af museets veteranbrandbiler og knus bilen med en kampvogn – så er der serveret!

– Er man mere til pølser og brød eller frikadeller med kartoffelsalat, så har vi også det, forsikrer Signe Tillisch.

Prøv det selv
Der er selvfølgelig også masser man selv kan røre, føle og trykke på.

– Prøv den populære elektroniske lerdueskydning eller tag turen med kranen op og se hele pladsen fra oven- hvis du tør. Nede på jorden igen kan du tage en tur i de sjove crazy cart, som både er til børn og voksne.
Og museets udendørs togbane kører også hele dagen, så der er rig mulighed for at få en tur på en af Nordeuropas største minitogbaner.

  • Fars Dag arrangementet foregår onsdag den 5. juni fra kl. 10-17.
  • Børn har gratis adgang, voksne skal betale 90 kr. (Pensionister 80 kr.)
  • Nogle aktiviteter kræver en lille ekstra billet, som koster 20 kr. og kan købes på pladsen.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland