“Jeg savner madmarkedet, når jeg ikke er her”

50-årige Gry Brix fra Ålsgårde blev i februar 2018 udpeget som direktør for Værftets Madmarked i Helsingør, hvor man kan få streetfood fra e …


50-årige Gry Brix fra Ålsgårde blev i februar 2018 udpeget som direktør for Værftets Madmarked i Helsingør, hvor man kan få streetfood fra en række boder i Hal 21B.

HELSINGØR: – Da jeg rykkede her til byen som 20-årig, stod jeg en dag og kiggede ud over Øresund. Det var det smukkeste, jeg havde oplevet, og nu har jeg boet i området lige siden, fortæller 50-årige Gry Brix.

Hun bor nu i Ålsgårde og er direktør for Værftets Madmarkedet i Helsingør, der har til huse i Hal 21B i en af de gamle værftshaller.

Sidste år havde man over 127.000 spisende gæster, og i år forventer man endnu flere.

Det har næsten altid stået i stjernerne, at Gry Brix ville ende i restaurationsbranchen.

Ikke mindst fordi hendes bedsteforældre, som hun altid har beundret da hun voksede op, også var restauratører.

Som 14-årig begyndte Gry at arbejde som tjener i Roskildeområdet, hvor hun er født og opvokset, og fik blod på tanden.

Efter en endt receptionistuddannelse pakkede hun sine ting og tog nordpå for at blive tjener på Marienlyst Strandhotel.

I første omgang troede hun, at det ville ende med, at hun blev kok. Sådan gik det dog aldrig helt.

– Min plan om at blive kok gik i vasken, da jeg fik min første datter som 22-årig og min anden som 24-årig.

– Herefter blev jeg dog i samme branche ud over en enkel periode som handicaphjælper. Jeg har lavet alt fra receptionsarbejde til konferencier og administrative opgaver. For 10 år siden valgte jeg så at tage en diplomuddannelse fra et engelsk universitet i ledelse, siger Gry Brix.

Et vigtigt samlingssted
Den uddannelse viste sig at blive mere end nyttig i 2018, da blev hun tilbudt jobbet som leder af Værftets Madmarked.

Selvom hun var glad for sit daværende job som hotelchef for Hotel Gilleleje Strand, var det for stor en mulighed at sige nej til.

– Jeg havde været der som gæst mange gange og tænkt, at det kunne gøres meget bedre. Efter flere obligatoriske samtaler og tests, endte jeg med at blive valgt til jobbet. Det har jeg virkelig været glad for, og jeg har ikke fortrudt det en eneste dag, fortæller Gry.

For hende er madmarkedet blevet en vigtig del af Helsingør, hvor der er plads til alle.

– Det er vigtigt med et samlingssted i Helsingør, hvor det er lige meget om du er ung eller gammel, dansk eller tyrkisk og tyk eller tynd.

– Madmarkedet er et sted, hvor man kan holde store virksomhedsarrangementer og tage på date for første gang uden at det er alt for akavet. Det er skønt, at vi kan få lov at blive valgt til af så mange forskellige mennesker, siger hun.

Livet som mormor
På madmarkedet har hun fundet en arbejdsplads, hun holder så meget af, at hun savner stedet, når hun ikke er der.

– Hvis jeg ved, at jeg alligevel er alene hjemme hele aftenen, kan jeg godt finde på at blive på kontoret og se Netflix og hygge mig i stedet for at tage hjem, fortæller Gry.

Hun nyder lokalerne og den alsidighed, som jobbet medfører.

– Det ene øjeblik sidder jeg og afgiver et tilbud på et stort lokalt arrangement, og det nyste øjeblik bygger jeg skilte eller smager på mad fra nogle af de nye stader, fortæller Gry Brix.

Hun bruger dog sin tid på andet end Madmarkedet, hvor specielt nye familieforøgelser bliver prioriteret højt.

– Jeg er blevet mormor inden for de sidste par år og bruger meget tid på mine børn og børnebørn. Jeg trives i deres selskab og elsker, at jeg får lov til at være så stor en del af mine børnebørns opvækst, fortæller hun.

Som en af de få i Helsingør har hun mere eller mindre prøvet samtlige af de over 100 retter, som man kan få på Madmarkedet. Hun har dog svært ved at udpege, hvad der tager titlen som den bedste ret.

– Til syvende og sidst kommer det jo meget an på, hvad man er i humør til den pågældende dag. Nogle gange har jeg ikke engang lyst til at spise hernede, og så hungrer jeg bare efter en gammeldags leverpostejsmad med agurk, siger hun.

Håber på en forlængelse
Selvom hun er glad for, hvordan Madmarkedet har udviklet sig det sidste års tid, er fremtiden stadig meget usikker.

Værftets Madmarked har en aftale med Helsingør Kommune frem til 2020, og Gry Brix håber, at man i den nærmeste fremtid kan finde sammen om en ny aftale.

– Vi har halvandet år tilbage hernede, og det kunne være rart med en klar melding om, hvorvidt vi må blive her eller ej. Det er selvfølgelig mit ønske, at vi får lov til at blive her og bygge videre på succesen, forklarer hun.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland