Det ny Helsingør-stadion står klar om 43 dage

Det nye stadion i Helsingør er snublende tæt på at være færdigbygget. HELSINGØR: Stadionbyggeriet ved Helsingør-hallerne i Helsingør skrider …


Det nye stadion i Helsingør er snublende tæt på at være færdigbygget.

HELSINGØR: Stadionbyggeriet ved Helsingør-hallerne i Helsingør skrider frem.

Selvom det lige nu mest ligner en seriøs byggeplads, forventer man at kunne indvie den nye stadion allerede den 26. juni, og det er noget formand for Idræts- og Fritidsudvalget, Jens Bertram, ser frem til.

– Det begynder at ligne et stadion mere og mere – dag for dag. Jeg tror ikke at vi kommer til at se divisionsfodbold før efter sommerferien, men forhåbentlig er der andre, som kan få glæde af det inden. Der kommer for eksempel en Kronborg Cup, hvor man måske kunne få glæde af den nye kunstgræsbane, siger Jens Bertram.

Stadionet var først budgetteret til at koste 57 millioner kroner, men endte med at koste 81½ millioner kommunale kroner.

Det skyldes ikke mindst, de mange uforudsete hændelser, der har udskudt byggeriet over flere omgange.

– Der har været mange komplikationer. Noget har været i forbindelse med økonomien, som ikke hang sammen, og så har der været en forfærdelig arbejdsulykke samt brand i en skurvogn.

– Derudover har man fundet gamle krigsgranater i jorden i området, og pludselig også gravet en gammel sø frem, som ingen kendte til, forklarer Jens Bertram.

Bred enighed i byrådet
Sagaen omkring et nyt stadion i Helsingør har varet i en årrække og været meget omdiskuteret blandt både borgere og politikere.

I 2017 fandt man dog endelig en stadionløsning, som et bredt flertal i byrådet kunne bakke op om.

– Vi blev enige om, at vi skulle have et stadion, så vi fik mulighed for at have et lokalt hold, der kunne spille på højere niveau end 2. division, siger Jens Bertram.

I stedet for at !ygge nyt stadion, kunne man have opgraderet det gamle stadion på Nordre Strandvej, hvilket skønnes at ville have kostet mellem 40 og 50 millioner kroner.

Selvom FC Helsingør, der nu er ejet af et aktieselskab, lige nu ligger til nedrykning til 2. division, så er ambitionen, at klubben skal være blandt de 15 bedste klubber i hele landet.

– Det vil være trist at flytte holdet ud af byen, fordi kommunen ikke ville kunne tilbyde klubben et ordentligt stadion. Hvis man vil have et hold i de bedste rækker, er man nødt til at have et stadion, der lever op til kravene fra DBU, siger Jens Bertram.

Mere synergi og liv
Man besluttede at det nye stadion skulle bygges tæt ved Helsingør-hallerne ved Gl. Hellebækvej, og udvalgsformanden håber, at den nye stadion-adresse kan være med til at samle al fodbold i Helsingør.

– Forhåbentlig betyder det, at vi kan få samlet fodboldtræningslivet og give mere synergi og liv til området, siger Jens Bertram.

Tanken er, at man får samlet skoleundervisning, idrætsklasser og andre, der kan få glæde af både de nye og gamle faciliteter i området.

Det er nemlig meningen, at stadion skal bruges alle ugens syv dage og fra morgen til aften.

– Der er rigtig mange, som kan få rigtig stor glæde af det her stadion. Udover fodbold kunne man godt forestille sig, at det også kan bruges til rigtig mange andre sportsbegivenheder. Det er også derfor, at vi har valgt at bygge denne her kunstgræsbane, der kan tåle slid og brug, siger Jens Bertram.

Der knokles hårdt
Hvis alt går efter planen, er der lidt over en måned til, at stadionet, som i den grad har delt vandene, står færdig.

– Status lige nu er, at der er en masse forskellige mennesker, som arbejder side om side for at blive færdige med hver deres del af byggeriet. Det er blevet et rigtig flot stadion, og vi kan snart gå i gang med at indrette det, siger Jens Bertram.

Stadion skal indvies
Stadionet er inddelt i tre etager, hvor det nederste er i baneplan. Her vil der være omklædningsfaciliteter og teknikrum.

På første etage er den kommunale afdeling, hvor der vil være udsalgssteder, toiletter og hvad man ellers kan forvente sig på et fodboldstadion.

Øverste etage bliver en VIP-lounge, som er ejet af Vida Byg.

Formålet er at udleje det til FC Helsingør, som skal bruge det til sponsorfaciliteter og administration.

Jens Bertram forventer, at alt bliver klar til den 26. juni, selvom det endnu ikke er besluttet, hvordan man vil indvie stadion.

– Hvad der helt nøjagtigt skal ske, kan jeg ikke sige endnu. Det vil give rigtig god mening, hvis nogle af vores unge lokale fodboldspillere, indvier banen, men det er ikke besluttet endnu, understreger Jens Bertram.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland