Ungdomsskolens musicals blev en del af familien Schwartz

Gennem 18 år har Jette og Philip Schwartz haft mindst ét barn på scenen til Ungdomsskolens musical. MUSICAL: 23-årige Marie Schwartz stod på …


Gennem 18 år har Jette og Philip Schwartz haft mindst ét barn på scenen til Ungdomsskolens musical.

MUSICAL: 23-årige Marie Schwartz stod på scenen som blandt andet politibetjent ved dette års udgave af Ungdomsskolens musical, Faldne engle.

Næste år er hun flyttet til Odense og skal ikke medvirke i musicalen. Dermed slutter en æra for familien Schwartz fra Snekkersten. Gennem 18 år har der hvert år været mindst en Schwartz på scenen ved Ungdomsskolens musicaler.

– Desværre nåede vi ikke, at have dem alle fire på scenen på én gang. Dog har de alle medvirket i den samme musical, men da var den ene backstage, fortæller mor, Jette Schwartz.

Fantastiske oplevelser
Hun har set musicalen hvert år, op til flere gange, og mindes mange fantastiske øjeblikke.

– Vi har oplevet, at de to store slog deres lillebror ihjel hver aften i en uge i Dyreriget, vi har set syngende engle, hoppende dyr, kravlende uhyrer, onde mødre, kærlige fædre, lykkelige skovfolk i festligt lag og meget, meget mere.

Oplevelserne på scenen har givet Jette og Philip Schwartz fire børn meget, de kan tage med sig.

– Man lærer at performe og blive mere tryg ved at stille sig frem og tale. Man opdager, at folk ikke lægger mærke til, om man laver en fejl, men i stedet hæfter sig ved det, man fortæller. Det har jeg blandt andet kunnet bruge ved eksamener, siger Pelle på 28 år.

Selvom det nu er slut med børn på scenen, er familien Schwartz langt fra færdig med musicallivet. Flere af børnene er allerede involveret i alt det, der laves bag scenen, og det arbejde, vil den yngste, Marie, fremover også deltage i.

Venner og kærester
Det er langt fra kun oplevelser på scenen, familien Schwartz har fået med sig.

– De er mærket for livet, siger far Philip.

– Jeg har fået de bedste venner i mit liv gennem musicalen, fortæller Marie, der i øvrigt også har mødt sin kæreste gennem musicalen. Det samme har storebror Pelle.

Takkebrev
Jette Schwartz er så taknemmelig for alt det, hendes børn har fået ud af musicalen, at hun har skrevet et åbent brev til Ungdomsskolen og Helsingør Kommune.

“Hele fællesskabet er unikt, de små lærer af de store, de finder ud af, hvor vigtigt, det er at være en brik i det store puslespil og at der der behov for alle. Der opstår venskaber, der holder i årevis, og der skabes minder, der kan tygges på resten af livet.

Lærere, ledere, instruktører, sydpolske teltarbejdere, sypigerne, sminkedamerne, holde-i-hånd- og- trøstemenneskerne står bag og støtter og limer det hele sammen. Jeg nævner ingen navne, men I ved hvem I er. Vi har fået lov til at være en del af det ved afviklingen af premierefesterne, hvor kærlighed altid har været hovedoverskriften.

Her fra os skal der lyde en kæmpe tak til jer alle sammen. Det kan simpelthen ikke skrives, så det kommer at stå så kærligt, som det er ment,” skriver Jette Schwartz.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland