Forsangeren i Gangway synger igen

Forsangeren i gendannede Gangway bor og arbejder i Helsingør, hvor bandet giver koncert til efteråret. MUSIK: Der gik et sus gennem danske m …


Forsangeren i gendannede Gangway bor og arbejder i Helsingør, hvor bandet giver koncert til efteråret.

MUSIK: Der gik et sus gennem danske musikelskere, da nyheden om bandet Gangways gendannelse breakede for halvandet års tid siden. Et par årtier havde orkestret været fra hinanden, før medlemmer fandt sammen igen, og sød musik opstod. Koncerter blev spillet – med stor succes.

“Efter 20 års pause er det legendariske danske indiepop-band Gangway tilbage i mesterlig storform”, skrev musikmagasinet Gaffa for eksempel efter en af de første comeback-koncerter, hvor forsanger Allan Jensen fra Helsingør sammen med de to andre Gangway-medlemmer Henrik Balling og Torben Johansen beviste, at de stadig havde og kunne noget særligt sammen.

De langsigtede planer
En af kronjuvelerne i moderne dansk popmusik kaldte samme Gaffa orkestret, da bandet sidste år udgav et nyt album, ” Whatever It Is”, der blev storrost for at lyde som… Gangway- “ikke mindst takket være Allan Jensens lysende – og stærkt savnede – vokal” skrev musikbladet.

– Vi har haft lyst til at spille sammen igen i perioder, og vi talte om, hvad der skulle til, før det kunne være interessant for os. Og det skulle være at lave god musik, som altid har været vores plan. Vi bliver jo ikke yngre, for hvis vi overhovedet skulle gendannes, så var det ved at være på tide. Tanken er at fortsætte, men man skal altid passe på med langsigtede planer, forklarer Allan Jensen.

Andre ting blev vigtige
Da Gangway opløste sig selv i 1998, sagde Allan Jensen også farvel til de danske scener og til en tilværelse som rockmusiker. Kun ganske få gange har hans stemme kunne høres offentligt i de mellemliggende periode.

– Nej, jeg har ikke været udøvende i alle de år. Jeg har nydt musik gennem årene og sunget med, når noget har været værd at synge med på. Jeg har da savnet at optræde fra tid til anden, men jeg har taget en uddannelse og fået en familie, og så er det andre ting, der bliver vigtige. Det har været fint med en pause, forklarer 58-årige Jensen.

Masser af lys og luft
Efter en flytning med hustru og børn fra København har han boet i Helsingør i cirka 10 år. Uddannelsen som lærer bliver brugt på Nygård Skole, hvor han blandt andet underviser i musik.

– Vi flyttede herop for at få mere plads. Og så bliver man jo glad for området efterhånden. Min kone og jeg endte med at blive skilt, men vi er blevet boende begge to. Helsingør er et dejligt område, et fint sted at lade sine børn vokse op. Her er masser af lys og luft. Jeg har aldrig fortrudt, at vi flyttede herop, og København trækker ikke. Jeg har ikke behov for at komme tilbage til storbyen som sådan, fortæller Allan Jensen.

Ambitionerne indfriet
Den 10. november spiller Gangway på Kulturværftet – samme dag fylder kulturcentret i Helsingør ni år. Det kan kun blive en fest, når publikum samtidig kan synge med på “My Girl And Me”, “The Mountain Song” og andre af de gamle Gangway-hits sammen med sange fra det nye album.

– Der er nogle sange, som har mange år på bagen. Og det er lidt som at trække i noget gammelt tøj, som man stadig har det godt i. Heldigvis er der kommet noget nyt i garderoben også. Og jeg anser os ikke for at være et retro-orkester. I forhold til gendannelsen og den nye plade, så skulle vores egne musikalske ambitioner tilfredsstilles. Folk har heldigvis taget virkelig godt imod os og musikken. Det er jo rart med anerkendelse, for vi spiller jo ikke for os selv, og vi ville gerne have, at vi kunne være det bekendt. Og det er der så nogle, der synes, at det kan vi godt, siger Allan Jensen.

Arbejdet skulle gøres færdigt, har Gangway-trioen erklæret i forbindelse med gendannelsen og det nye album.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland