Danske stjernerhovedrollerne på HamletScenen

Når tæppet går for ”Richard III” ved dette års Shakespeare Festival på Kronborg i Helsingør, er det med to danske stjerneskuespillere i hove …


Når tæppet går for ”Richard III” ved dette års Shakespeare Festival på Kronborg i Helsingør, er det med to danske stjerneskuespillere i hovedrollerne.

TEATER: Fra den 1. til 23. august danner Kronborg Slot endnu engang rammerne om den traditionsrige Shakespeare Festival.

Årets to danske hovedrolleindehavere spiller i HamletScenens egenproduktion af det højdramatiske kongedrama om ”Richard III”.

Casper og Rikke
Titelrollen som Richard III skal spilles af skuespiller Casper Crump, som har spillet store udenlandske roller blandt andet i Hollywood-filmen „The Legend of Tarzan“ og i den amerikanske Netflix-serie ”Legends of Tomorrow”.

Sit gennembrud fik han med hovedrollen i Anders Walters Oscar-vindende kortfilm ”Helium”, der åbnede op for den internationale karriere.

Han er uddannet fra Statens Teaterskole i 2008 og har stået på en lang række af landets teaterscener, indtil han rykkede til udlandet, oplyser HamletScenen i en pressemeddelelse.

Han er i dag bosat i Indien, og med rollen som Richard III er det første gang, han er tilbage i dansk teater, siden han fik sit internationale gennembrud.

I hovedrollen som Lady Anne står ligeledes en skuespiller med international karakter. Rikke Lylloff er uddannet fra skuespillerskolen ved Odense Teater i 2004 og er blandt andet kendt fra tv-serien ”Borgen”.

Hun har stået på de fleste af landets store teaterscener – blandt andet i ”Orestien” på Aarhus Teater, ”En skærsommernatsdrøm” på Det Kongelige Teater, ”Hamlet” på Mungo Park og været fastansat to år på Odense Teater, hvor hun blandt andet var hovedrolleindehaver i teatrets opsætninger af Tolstoj-værket ”Anna Karénina” og von Triers ”Dogville”. Hun var i en årrække bosat i New York, hvor hun spillede på diverse teaterscener.

Når Rikke til sommer står på scenen på Kronborg Slot, er hun hjemvendt fra Tyskland, hvor hun de sidste to år har spillet hovedrollen i tv-serien ”Der Usedom Krimi”.

Lars Romann Engel instruerer selv
Iscenesættelsen af HamletScenens egenproduktion ”Richard III” er lagt i hænderne på teaterdirektør og kunstnerisk leder Lars Romann Engel selv, og scenografin og kostumer skabes af Catia Hauberg Engel.

Lars har i de seneste 12 sæsoner opført talrige fortolkninger af Shakespeares mest populære værker på den spektakulære friluftsscene i Helsingør. Om valget af de to skuespillere siger han i pressemeddelelsen:

– Casper og Rikke er to spændende skuespillere, som for mig begge repræsenterer et stort dramatisk talent koblet med et usædvanligt scenisk nærvær og sans for nuancer. En imponerende evne til at kalibrere deres udtryk på en sådan måde, at vi som publikum glemmer os selv og lader os overvælde af karakterernes overraskende skifte mellem lys og mørke. Jeg glæder mig usigeligt meget til at arbejde sammen med dem begge og i særdeleshed med alle de øvrige dygtige skuespillere i ensemblet.

Musik skal der til
Musikken til forestillingen står den danske komponist Mike Sheridan for. Han er en international anerkendt elektronisk musiker, producer, dj og komponist, som har lavet musik til blandt andet ballet og tv samt en lang række store produktioner. Dette års egenproduktion understøtter tillige HamletScenens ønske om at hylde mangfoldighed på scenen, hvor også skuespillerne Keith Dunphy, David Toole, Jean St. Claire, Anne-Lise Gabold, Mads Knarreborg, Tony Bell, Jakob Femerling Andersen m.fl. medvirker.

Forestillingen har premiere torsdag den 1. august klokken 20 og er på engelsk med danske overtekster.

Om Richard III

Richard er anderledes. Det ved han kun alt for godt. Han har intet håb om at slippe ud af den kasse, de andres ord og blikke har spærret ham inde i. Han ser kun ét middel til at bryde ud af kassen og få den anerkendelse, han længes efter – nemlig kronen, den højeste magt.

Derfor beslutter han sig til at blive skurk og rydde alle konkurrenter af vejen. Det bliver et skæbnesvangert valg, som snart trækker ham selv og alle, han møder på sin vej, gennem et labyrintisk magtspil, som byder på sex, ydmygelse, mord og undergang.

Richard III er teaterhistoriens måske ondeste skurk. Tør du se ham i øjnene?

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland