Madmor går på skrump

Sanne Linton er køkkenchef på Helsingør Vandrerhjem og vild med sit sæsonbestemte arbejde. Og så har hun smidt 25 kilo som led i sin plan om …


Sanne Linton er køkkenchef på Helsingør Vandrerhjem og vild med sit sæsonbestemte arbejde. Og så har hun smidt 25 kilo som led i sin plan om at blive glad igen efter sin skilsmisse.

PORTRÆT: Det er en livsstil at arbejde på vandrerhjem, fastslår Sanne Linton, der nu på syvende år bestyrer køkkenet i den hyggelige Villa Moltke på Nordre Strandvej i Helsingør.

– Om sommeren, og når vi har lejrskoler og konferencer, kan arbejdstiden godt være 50-70 timer om ugen, men vi hygger os jo også med gæsterne. Og så holder vi fri om vinteren, når der kun er få gæster – og har masser af tid til familie og venner og fritidsfornøjelser. Om en måneds tid går det løs igen, siger hun.

Flexjobbere og stamgæster
Sanne er til fest og farver og ivrig deltager i lokale koncerter og andre kulturarrangementer. Men til hverdag lægger hun energien i „sit“ køkken – sammen med sin nye hjælper og et lille team af løse medarbejdere.

Næsten alle er i særlige forløb med uddannelse, flexjob eller andet, hvor der skal tages særlige hensyn – og sidste år havde chefen selv et brækket håndled. Det kræver lidt ekstra tålmodighed, men giver også et særligt fællesskab på arbejdspladsen, og køkkenet er stedet, hvor man hænger ud sammen.

– Der er jo også en del gengangere blandt gæsterne – rigtig mange fodboldhold på træningsweekend og mange familiefester, lige fra dåb til guldbryllup, fortæller Sanne Linton.

Kødløs dag til de unge
Vandrerhjemmet skilter med at de tager FN’s Verdensmål alvorligt ved at arbejde med økologi og sundhed – beviseligt med et breonzemærke i glas og ramme på væggen. Det betyder blandt andet, at en kødløs dag har sneget sig ind i de lejrskolernes madplaner, og det er faldet i god jord hos de gymnasieelever, det indtil nu er afprøvet på.

– Vi gør os umage for at aflæse vores gæster og udfordre os selv for at give dem nogle gode madoplevelser. Det er jo heller ikke særlig sjovt at lave den samme menu hele tiden, tilføjer Sanne Linton.

Skolekammeraterne
Det er en rigtig Helsingør-pige, der hersker i køkkenregionen – selv om hun i næsten hele voksenlivet har både boet og arbejdet i Hornbæk med sin familie.

– Hele min barndom boede jeg forskellige steder i Helsingør og gik alle ti år på Borupgårdskolen. Vi har lige haft klassefest for hele årgangen – det gør vi hvert andet år, fortæller hun.

Sanne blev gift som 19-årig og flyttede til Hornbæk, hvor hun fik tre børn plus én fra sin mand – Sebastian på 18, Alexander på 26, Sille på 28 og Lisa på 34 år. Siden er der også kommet tre børnebørn.

– Jeg fik ret sent en uddannelse som ernæringskonsulent og arbejdede i atten år i køkkenet på rygmarvsklinikken i det tidligere Fysiurgisk Hospital. Men da de begynde at snakke om at flytte klinikken til Glostrup, rykkede jeg for syv år siden til Vandrerhjemmet, og det har jeg ikke fortrudt. Det er blevet en livsstil, som jeg ikke vil undvære, siger Sanne.

Træning med resultater
I 2017 flyttede Sanne Linton tilbage til Helsingør efter sin skilsmisse. Nu bor hun i Sct. Anna Gade sammen sønnen Sebastian og nyder at være kommet „hjem“.

– Jeg gik efter en målsætning om at blive glad igen, og det betyder blandt andet, at jeg har smidt 25 kilo, er blevet vinterbader og har fået nye venner – og tid til at se mere til mine gamle veninder fra skoletiden.

– Jeg har også min søster, Ann, her i byen og træner cross fit flere gange om ugen i Strong Gym på Haderslevvej. Det driver min nevø Simon sammen med sin kæreste Mika, så det bli’r i famillien, og der er et fantastisk fællesskab omkring træningen.

Lady of Gencoe
Sanne Linton er egentlig døbt Suzanna, men det navn hørte hun kun sin mor bruge, når der skulle skældes ud.

Det står dog også på den attest, der beviser, at hun har købt sig til titlen „Lady of Gencoe“ – lige som Vandrerhjemmets leder nu underskriver sig som Lord Nicolai Stubtoft.

– Jeg driller Nicolai med, at jeg da har mere ret til min titel end han, for min mor var skotte. Hun mødte min far i Liverpool, den gang han sejlede, og så tog han hende med hjem og fik arbejde på Værftet.

På fredag holder Vandrerhjemmet reception klokken 15-19 for at fejre Sanne Lintons 50 års fødselsdag.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland