Helsingør kan blive vært for ny festival

Levende Musik i Skolen har tilbudt Helsingør Kommune at være vært for den nationale LMS Musikfestival i 2021. HELSINGØR: Den 12. september 1 …


Levende Musik i Skolen har tilbudt Helsingør Kommune at være vært for den nationale LMS Musikfestival i 2021.

HELSINGØR: Den 12. september 1996 så den første danske skolekoncertfestival dagens lys.

Den fandt sted i Slagelse og blev til i samarbejde mellem Vestsjællands Amt, Slagelse kommune og LMS.

Nu over 20 år senere bliver det med stor sandsynlighed Helsingør, der skal være vært for festivalen.

Det er Kultur- og turismeudvalget lige nu i gang med at finde ud af.

– Det er en god idé, men det kræver, at der følger noget mere med efterfølgende, end der er lagt op nu. Det er en stor begivenhed, men det er også mange penge, og derfor skal vi være sikre på, at Kommunen også får glæde af det, siger Henrik Møller, der er formand for Kultur- og turismeudvalget til Lokalavisen Nordsjælland.

Skal tilbyde forskelligt
Levende Musik i Skolen, der er et nationalt kompetencecenter for skolekoncerter, er en større skolefestival med omkring 120 koncerter og andre aktiviteter, som foregår over en aften og to dage hver andet år.

Der deltager normalt omkring 6.000 lokale skoleelever og børnehavebørn, 30-40 musikgrupper, mellem 200 og 300 festivaldeltagere fra hele Danmark og Norden, samt andre gæster til eventuelle sideaktiviteter, som seminarer og kurser.

Henrik Møller forklarer, at man først og fremmest skal have kommunens skoler med på ideen, da det ellers ikke giver mening at afholde festivalen.

– Hvis de er interesserede, og vi kommer et spadestik dybere i forhold til, hvad begivenheden vil kunne betyde for Helsingør, så kan det godt blive rigtig godt. Det er godt med en skærpet interesse for at spille og dyrke musik, og der har festivalen helt sikkert et stærkt potentiale. Den vil kunne fungere godt sammen med Helsingør Musikskole, siger Henrik Møller.

Ved mere til april
Den lokale medfinansiering udgør 50 procent af udgifterne, hvilket svarer til at der skal lægges 1 million kroner der tages via kommunens budget.

Derudover skal man betale for en medarbejder otte timer om ugen i de sidste seks måneder op til festivalstart samt fuld tid i to uger.

Herudover skal der afsættes kommunale lokaler til afvikling af koncerter, der samlet kommer til at koste 150.000 kroner.

For Henrik Møller er det vigtigt, at Helsingør Kommune får noget for pengene.

– Der vil altid være nogle, der sætter spørgsmålstegn ved, om man kan bruge Kommunens penge anderledes, end vi gør, siger Henrik Møller.

Han forklarer, at man i kommunen bruger penge på mange forskellige områder, men at folk ofte brokker sig, når de bliver brugt på kultur i stedet for velfærd.

– Det er en lidt mærkelige sammenligninger. De penge, vi bruger på forskellige områder, er summen af alt det forskellige, vi tilbyder i kommunen, siger Henrik Møller.

Ved mere til april
Siden 2011 har LMS inddraget værtskommunens skoleelever i et KulturCrew, som har hjulpet til på festivalen både bag og på scenen.

Eleverne har været teknikere, konferenciers, fotografer og journalister.

Det er dog ikke besluttet endnu, om festivalen bliver til en realitet i Helsingør, da kultur- og turismeudvalget først er nødt til at vide mere om festivalen.

Der skal udarbejdes forslag til en finansierings- og projektplan, og alle detaljer skal falde på plads, før man vil give et endeligt ja.

– Kulturudvalget skal præcisere, hvordan vi får det her til at være mere end bare en enkeltstående begivenhed.

– Perspektivet er, at vi inden april skal have besluttet os for, om det er noget vi vil byde ind på eller ej. Der er mange gode elementer i festivalen, siger Henrik Møller.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland