Kig op – nu skal Helsingør udsmykkes i luftrummet

Wirer med skiftende fantiasifulde illustrationer skal til foråret spændes ud i luftrummet over Stjernegade og Bjergegade. Helsingør Handel v …


Wirer med skiftende fantiasifulde illustrationer skal til foråret spændes ud i luftrummet over Stjernegade og Bjergegade. Helsingør Handel vil også gerne have de gamle blomsterkummer tilbage i byen. Begrebet hedder “city-dressing”.

HELSINGØR: De har det i Vejle. De har det i Malaga. Kig op – for nu får vi det også snart i Helsingør.

Som et forsøg foreslår et særligt udvalg bestående af blandt andre forretningsdrivende i Helsingør, at der bliver spændt wirer ud i luftrummet over Stjernegade og Bjergegade. Wirerne skal så fungere som et udstillingsvindue, der kan programmeres til at skabe en visuel effekt eller formidling i bybilledet.

Som det fremgår af illustrationen her på siden kan udsmykningen minde lidt om H.C. Andersens papirklip, blot i farver.

Inspirationen i Helsingør har bund i byens kulturhistoriske arv og arbejdsgruppen bag ideen har fået fremstillet historiske silhuetter af kendte Helsingør-vartegn, som skal op a hænge i wirerne over gaderne i testperioden.

Silhuetter af kendte motiver
Med i denne første testperiode indgår silhuetter af blandt andet Danserindebrønden, Hamlet og Ophelia. Samtidig bistår Helsingør Museer med råd og vejledning for at ramme de rette Helsingør-farver.

En del af inspirationen er hentet i Vejle, hvor byen hele sidste år har haft succes med at ophænge farverige paraplyer i luftrummet over gaderne i indre by og hvor der samtidig kan udsmykkes med bannere og flag i forbindelse med særlige events, mærkedage og højtider.

Vækker vores nysgerrighed
Arbejdsgruppen bag ideen er et samarbejdsforum for Helsingør Bymidte, hvis ansvar det er at arbejde med “citydressing”. Og nej, der er ikke tale om en ny salatdressing, lavet på lokalt dyrkede råvarer. Det nye begreb “citydressing” beskriver alle de nye tiltag, som skal være med til at give Helsingør Bymidte et visuelt løft, enten i form af forskellige typer af udsmykninger eller med tiltag, der vækker vores nysgerrighed og er med til at gøre blandt andet byens pladser mere hyggelige og indbydende.

I december kunne man opleve projektører bestemte steder i bymidten, der med forskellige juletemaerne lyste ned på gågadebelægningen og dannede et julemotiv.

Citydressing-gruppen skal også teste andet byrumsinventar, der løbende skal spille tæt sammen med de events og store, samlende begivenheder, som byen lægger rammer til. Det kan for eksempel være Sundtoldsmarkedet, ironman og træskibstræf.

Blomsterkummer
Et andet stort ønske fra arbejdsgrupperne og fra foreningen Helsingør Handel er blomsterkummer, placeret på en række centrale steder i byen.

Helsingør Kommune har tidligere haft blomsterkummer opsat forskellige steder, men på grund af driftsbesparelser er de blevet fjernet.

30 år gamle blomsterkummer står stadig oplagret hos Nordsjælland Park og Vej og kan igen tages i brug. Nu lyder forslaget på, at Helsingør Handel selv skal finansiere udkørsel og opsætning, beplantning og pasning af blomsterkummerne.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland