Skal der være biler eller nye boliger på Kampfeldt-grunden?

Salg af grund på Marienlyst Allé kan betale for et opgraderet sportsanlæg ved Skolen i Bymidten.


På rad og række holder bilerne med grus under dækkene – på en dejlig bynær og endda gratis parkeringsplads ved Marienlyst Allé. Men er funktionen som en grus-parkeringsplads for cirka 100 biler virkelig den mest oplagte for den grund, der stadig blandt mange helsingoranere kaldes Kampfeldt-grunden? Det er op til politikerne at bestemme.

For år tilbage lå forretningen Kampfeldt Møbler på arealet over for Helsingør Byskole og et halvslatten stenkast fra Helsingør Hovedbibliotek. Møbelbutikken er væk, Hovedbiblioteket er også forsvundet, og Helsingør Byskole er blevet moderniseret og forvandlet til Skolen i Bymidten, som bliver færdig i slutningen af 2019.

Nu diskuterer politikerne i Helsingør Byråd så, hvad der skal ske med Kampfeldt-grunden. Meldingen fra embedsmændene er, at når skolen er bygget færdig, er parkeringspladsen klar til at sælges, hvis politikerne ellers ønsker det. Den radikale Christian Holm Donatzky er positivt indstillet.

– Hvis et salg til boligbyggeri kan være med til, at vi får sportspladsen bagved opgraderet, og det ikke går ud over nogen, så er det jo udmærket med et salg. Og boligbyggeriet skal naturligvis laves, så det passer til omgivelserne, siger Holm Donatzky, formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland