Casper er stjernekok i Helsingør: Mad er hele mit liv

For mindre end to år siden blev Casper Sobczyk ansat som køkkenchef på Hotel Marienlyst i Helsingør. Siden har han været med til at placere …


For mindre end to år siden blev Casper Sobczyk ansat som køkkenchef på Hotel Marienlyst i Helsingør. Siden har han været med til at placere Helsingør på det kulinariske Danmarkskort. Han er blevet tv-kok, og så opnåede han omtale verden rundt med en bøf pakket ind i 15 kilo smør.

PORTRÆT: – Det er Kongen af Nordsjælland, lyder Casper Sobczyks kække åbningsreplik da han svarer i telefonen.

Ingen tvivl om, at Hotel Marienlysts køkkenchef har selvtilliden i orden. Han taler gerne og meget om sin store passion for mad. Den har banet vejen for en rolle som fast tv-kok på Go’morgen Danmark. og han har opnået opmærksomhed verden rundt med en smørbøf. En bøf, der får lov at modne pakket ind i 15 kilo smør. En bøf Casper selv har betegnet som både “porno” og “liderlig”.

Med sit talent har han også over det seneste halvandet år også formået at placere køkkenet på Hotel Marienlyst på det kulinariske Danmarkskort, hvor det er blevet til flere udmærkelser og rosende omtaler.

– Det sidste år har været sindssygt. Før Marienlyst var jeg en ung kok, der var kendt i branchen for at være nyskabende. Jeg var blandt de bedste på mit niveau, og jeg har været lidt med på kokkelandsholdet. Men det var kun internt i branchen, at nogen vidste, hvem jeg var, siger han.

Sammen med sit hold rykkede Casper Sobzyk til til Hotel Marienlyst for at vise den bredere befolkning, hvad han kan. Siden har han ikke set sig tilbage.

– Det bliver vildere og vildere. Nu bliver jeg genkendt på gaden. Det er skide sjovt. Jeg elsker at tale med folk, jeg ikke kender. Så længe det er sagligt. Det er vildt sjovt at stå på nationalt tv og snakke om det, man elsker og brænder for.

Selvom Casper har opnået mange ting som kok i det forgangne år, har han ikke svært ved at sætte sig nye mål.

– Jeg vil gerne have Marienlyst op på et endnu højere niveau. Vi vil vinde markedet. Vi vil være de bedste. Det er derfor, jeg er på Marienlyst. Vi går efter at blive de bedste og fortsat udvikle os. Et af mine største mål er, at se gæster, der vender tilbage, fordi de kan lide maden. Det er også en fed personlig gevinst, at flere dygtige kokke, kommer op til os og smager maden, når de skal lidt „væk fra byen“.

Ikke i generne
Det var langt fra forudbestemt, at Casper Sobczyk skulle blive kok i gourmetklassen.

– Min mor kan slet ikke lave mad. Min far kan godt, men gik ikke op i det, da jeg var barn. Så det ligger ikke i generne.

Casper er vokset op på Bornholm. Som 14-årig havde han tre forskellige job som opvasker på restauranter, men han viste hurtigt flair for at snitte, hakke og bage pizzaer.

– Det føltes naturligt for mig at stå op i 16 timer og hakke løs med en stor kniv i hånden. I et køkken er der altid masser af sørøversnak. Nogle bliver skræmte af det, men som 14-årig syntes jeg, at det var det fedeste i hele verden. Rock n’ roll.

Derfor gik Casper kokkevejen. Han gav den fuld gas som ung kok.

– Det var det vilde liv med druk og sene arbejdstider. Det var ren rock n’ roll, og det fangede mig meget i starten.

Som køkkenchef på et stort hotel og far til en lille pige, er det vilde liv lagt på hylden. Men det er stadig pulsen i køkkenet, der får adrenalinen til at bruse gennem Caspers krop.

– Når man bliver ældre, finder man ud af, at rushet ved at „køre en service“ er det vildeste. Det er som narkotika. Du står der og pibler af sved. Du har lige brændt dig på noget varm olie og har en fyldt resaturant, så maden skal bare ud. Det synes jeg stadig, er det fedeste i verden.

Men rollen som køkkenchef på Marienlyst er meget mere end livet i køkkenet.

– Jeg er blevet mere kontoransat. Der er mange ting, jeg skal sidde og få styr på. Der er sket en stor udvikling. Man kan ikke blive gammel i køkkenet, så dør man. Man får skavanker. Men det er stadig mig, der opfinder og udvikler retterne. Jeg vil altid på en eller anden måde stå i køkkenet og have en finger med i arbejdet, siger han til Lokalavsien Nordsjæland.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland