Stejlepladsgruppen tager DGIs kommende Store Stranddage- arrangementer med sindsro

– Vores Store Stranddag arrangement er børnenes fest, forklarer formand i Stejlepladsgruppen Poul Ærenlund. Han er ikke er bange for konkurr …


– Vores Store Stranddag arrangement er børnenes fest, forklarer formand i Stejlepladsgruppen Poul Ærenlund. Han er ikke er bange for konkurrence fra fire nye lokale Store Stranddage, som DGI og Helsingør Kommune har planer om.

OPBAKNING: Stejlepladsgruppen for Snekkersten/Skotterup har de sidste 15 år arrangeret Store Stranddag på stranden ud for Det Gule Palæ overfor købmanden i Skotterup.

Men i 2019 udfordres begrebet, når Helsingør Kommune i samarbejde med DGI arrangerer fire andre Store Stranddag-arrangementer forskellige steder i kommunen.

Ideen er at lave fire årstidsbestemte aktivitetsdage i samarbejde med lokale foreninger.

Det kunne godt lyde som en konkurrent til Stejlepladsgruppens Store Stranddag, men sådan ser Poul Ærenlund dog ikke på det.
Han har ikke hørt om initiativet før nu, men ud fra beskrivelsen synes han ikke, at det bliver et problem for Stejlepladsgruppen.

– Det de vil er noget helt andet end det vi står for. Vores arrangement er jo børnenes fst og en dag for familien, siger Poul Ærenlund.

Opgaver
For Stejlepladsgruppen er der hele tiden nye vedligeholdelsesopgaver at tage fat på.

– I 2019 er det anløbsbroen Kongevasen, der trænger til en kærlig hånd. Broen blev etableret længe før Snekkersten havn, og har tidligere været restaureret, oplyser Poul Ærenlund, der skønner at foreningen skal bruge omkring 35.000 kroner på opgaven.

– Det beskedne medlemskontigent kan ikke dække omkostningerne, så i foreningen skal vi søge fonde og støtte fra andre steder. Det årlige gratis arrangement Store Stranddag er ikke noget, der giver gruppen en stor indtægt. Til gengæld er hyggedagen med til at øge opmærksomheden på Stejlepladsgruppen og det arbejde den udfører, siger han.

Det er måske baggrunden for at Poul Ærenlund lige nu kan glæde sig over at der er godt 155 medlemmer i gruppen. Han understreger dog, at der stadig er plads til nye medlemmer. Det koster 150 kroner om året at støtte Stejlepladsgruppen.

– Vi har aldrig haft flere medlemmer end vi har nu i Stejlepladsgruppen, siger Poul Ærenlund. – Der er god lokal opbakning til gruppen, der blev dannet i 1992. Gruppen består primært af borgere i Snekkersten og Skotterup som vil bevare og retablere den åbne kyststrækning og stejlepladserne i Snekkersten og Skotterup. Stejlepladsgruppen vedligeholder efter aftale med myndighederne også strandområdet.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland