Charlie tegner med en skæv pen

12-årige Charlie Duus Finsen fra Espergærde har tegnet hele livet, og nu har han lavet og udsendt en bog – sammen med sin far. TEGNINGER: „H …


12-årige Charlie Duus Finsen fra Espergærde har tegnet hele livet, og nu har han lavet og udsendt en bog – sammen med sin far.

TEGNINGER: „Her er Bob. Bob fik et job. Bob var et flop – nu er Bob sagt op“.

Man forstår godt at Bob mistede sit arbejde, for på tegningen står han i sin orange trøje foran en brændende restaurant.

Bob er en af de figurer, som man møder i bogen „I en park i Løgstør“, der er lavet som en selvudgivelse af Charlie Duus Finsen og hans far Rasmus. Sammen kalder de sig „Mig & Charlie“.

Bogen bygger Charlies tegninger og far Rasmus’ rim.

Charlie fortæller, at han har tegnet i hele sit liv, og at han oftest tegner mennesker og deres ansigtsudtryk. Den lille bog er fyldt med en række personer, som er frit opfundet af Charlie, somme tider med lidt hjælp fra far Rasmus. Det er skæbner som Bob, Onkel Dorthe, grynte Gitte, grådige Gunnar, panelsnigeren Jørn, Lange Lone og slagterens tossede Niller.

– Det er uansvarlige mennesker, fortæller Charlie selv i begyndelsen på bogen, der måske bliver begyndelsen til en karriere som tegner for Charlie. Det er i hvert fald det mål som han har nu.

Tegninger, musik og skole
Charlie Duus Finsen går i 6. klasse på Espergærde Skole, og ud over tegningerne, fylder musik også en del i hans liv.

– Indtil han fik en guitar var det udelukkende tuscher, som han brugte tiden på, fortæller hans far, der har hjulpet med at sætte bogen op, og desuden tilføjet hver tegning et lille rim – der i øvrigt bestemt ikke er for børn og sarte sjæle.

Personerne er frit opfundne af Charlie og de ligner heldigvis heller ikke nogen familien kender.

I første omgang blev samarbejdet mellem far og søn til nogle plakater, og det var andres reaktion på de plakater, der nu har ført til den lille selvudgivelse, der er udgivet i et lille oplag på 100 eksemplar.

Projektet med udgivelsen har også lært Charlie lidt om udgifter og indtægter.

– Vi har snart solgt nok eksemplarer af bogen, til at det løber rundt, og vi har gjort meget ud af at snakke om økonomien i den, fortæller Rasmus Finsen.

– Da vi havde solgt tre eksemplarer fortalte han, at nu havde vi tjent nok til en biograftur, men så måtte jeg fortælle ham, at sådan hang det altså ikke sammen, siger Rasmus Finsen.

Selv om salget går godt, så skal det også med, at far og søn har lagt mange timer i projektet. Og måske kan „I en park i Løgstør“ blive startskuddet til en karriere som tegner. Det er i hvert fald det, som Charlie gerne vil være.

Han har prøvet at være på tegnekursus, men det fik han nu ikke så meget ud af.

– Jeg var der kun to dage, så jeg er mere selvlært, og så har jeg en morfar, der er god til at tegne, fortæller Charlie.

„I en park i Løgstør“ kan også opleves som „julekalenderbog“ på Facebooksiden „Mig & Charlie“, og så sælges den i øvrigt i Lagoni’s Kaffebar.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland