Asia glæder sig til ny Helsingør-uddannelse

Plejehjemsmedhjælper begynder sammen med andre helsingoranere på nyt lokalt tilbud før en SOSU-uddannelse lige efter nytår. UDDANNELSE: Nye …


Plejehjemsmedhjælper begynder sammen med andre helsingoranere på nyt lokalt tilbud før en SOSU-uddannelse lige efter nytår.

UDDANNELSE: Nye uddannelsestilbud til lokale borgere skyder frem fra tid til anden. Tre uger inde i 2019 kommer åbner endnu et af slagsen, når helsingoranere uden at skulle køre over kommunegrænsen kan tage en for-uddannelse, der giver adgang til uddannelserne som social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

– Jeg glæder mig til at komme i gang. Når jeg er færdig med det hele, så har jeg et bevis i hånden. Og så har jeg en uddannelse at vise frem. Det bliver godt for min fremtid, forklarer Asia Salarzei.

Klar med fast arbejde
I dag er hun ansat i faste vikariater på Plejehjemmet Montebello. Afsnit 2-leder Tina Lyhne har haft glæde af Asia Salarzei i flere år.

– Det kan være usikkert med fremtiden, når man kun går i vikariater. Det glæder mig, at Asia kommer i gang med en uddannelse. Så bliver hun udlært med de helt rigtige kvalifikationer til at passe og pleje de ældre i Helsingør, siger Tina Lyhne.

Salarzei erklærer, at det har været godt med et skub mod uddannelse fra arbejdsgiverens side. Og med den støtte, som hun føler, at Tina Lyhne og plejehjemmet har givet.

Støtten fortsætter. For afsnitslederen står klar med et fast arbejde, når Asia Salarzei er færdig med uddannelsen.

– Det kan du tro. Jeg vil til enhver tid ansætte Asia. Så hun må meget gerne komme tilbage, når hun er udlært. Hun er meget dygtig og omsorgsfuld, hun er lige det, vi har brug for, konstaterer Lyhne.

Mange søde mennesker
28-årige Salarzei, der bor på Blichersvej i Helsingør, kom ind i plejehjemshjælper-branchen via et praktikforløb i integrationsgrunduddannelsen, der førte til vikariat-ansættelse som ufaglært SOSU-medhjælper på Montebello og senere på et andet plejehjem i kommunen.

– Men jeg kom tilbage her til Montebello, for det er her, at jeg helst vil være. Der er gode kolleger og mange søde mennesker, siger Asia Salarzei.

Hun synes, at hun er havnet på den helt rigtige hylde. Og snart med en uddannelse som et ekstra bonus-søm i den hylde.

– Jeg er meget glad for jobbet. Det er dejligt at arbejde med ældre mennesker og med omsorg. Måske at kunne give noget glæde og livskvalitet og være der for de ældre er en god ting. Desuden kan jeg godt lide at bruge hænderne… Jeg synes selv, at jeg er meget god til det, siger Asia Salarzei med et smil, mens Tina Lyhne nikker.

På Rasmus Knudsensvej
Det er den 21. januar næste år, at Helsingør kan byde velkommen til det første hold elever på den fem måneder lange uddannelse, som efter bestået eksamen giver adgang til SOSU-uddannelserne, hvor man kan blive social- og sundhedshjælper eller –assistent.

Eleverne kommer til at gå i skolen på Rasmus Knudsens Vej sammen med elever på Erhvervsskolen Nordsjælland. I dag er Hillerød det nærmeste sted med dette grundforløb. I øvrigt loves det, at der er gode jobmuligheder for SOSU-hjælpere og -assistenter og mulighed for videreuddannelse.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland