Børnene lever livet farligt under halloween

BØH: Der er grund til at være ekstra opmærksom på børnene til halloween. Onsdag i denne uge løber den årlige tradition med udklædte børn, ud …


BØH: Der er grund til at være ekstra opmærksom på børnene til halloween.

Onsdag i denne uge løber den årlige tradition med udklædte børn, udhulede græskar og dørklokkekimen i boligområderne af stabelen, og selvom det hele kun er sjov og ballade med et lille gys, lurer mange virkelige farer, når børnene begiver sig ud i uhyggelige kostumer for at samle slik.

Børneulykkesfonden har fem råd, der guider børn og forældre til en sikker halloween, så familierne blot skal fokusere på at have en (u)hyggelig aften.

Når børnene begynder at kime på dørklokker og sige ”slik eller ballade” på dørtrinnene i brandfarlige kostumer i efterårsmørket er det ifølge Børneulykkesfonden en god idé, at familierne følger rådene, så aftenen ikke ender med en tur på skadestuen.

Sjovt og farligt
– Halloween er en sjov og anderledes højtid, som kan bringe familie og venner sammen om nogle hyggelige aktiviteter. Men traditionen finder sted samtidig med, at det for alvor bliver mørkt om eftermiddagen, og mange forældre tænker ikke over, at børnene denne dag bevæger sig i trafikken uden de lysreflekser, som de måske normalt har på jakken eller tasken under “normale” omstændigheder.

– Vores råd er derfor, at man som forældre husker, at børnene skal være synlige i efterårsmørket, siger Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Også kostumerne skal ifølge Henriette Madsen igennem et ”sikkerhedstjek”:

– Det kan være en god idé at være opmærksom på, om kostumet har lange snore, da de kan udgøre en kvælningsfare. Hvis det perfekte kostume for eksempel har en kappe, så gå efter én med velcro-lukning i stedet.

– Husk også, at kostumer kan have løse smådele, og forældre skal derfor huske at følge anbefalingerne om alder, som med alt andet legetøj, siger generalsekretæren.

Alt for mange skadestuebesøg
Ulykker udgør et af de største sundhedsmæssige problemer for børn. Ulykker er ikke blot den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-19 år, men også årsag til mange skadestuebesøg, konsultationer hos egen læge og sygehusindlæggelser. Hvert år kommer ca. 150.000 børn under 15 år ud for en ulykke og må en tur på skadestuen.

Børneulykkesfonden arbejder for at skabe sikre rammer for danske børn i hjemmet, i trafikken og til sport/fritidsaktiviteter uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.

Man kan læse mere på www.børneulykkesfonden.dk

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland