Annika er kun sekunder fra verdensrekorden

Hun er 14 år og allerede en af de hurtigste piger i byen. Kun godt 14 sekunder skal hun bruge på at løbe 100 meter. Men det må godt gå hurti …


Hun er 14 år og allerede en af de hurtigste piger i byen. Kun godt 14 sekunder skal hun bruge på at løbe 100 meter. Men det må godt gå hurtigere, for Annika Vinther fra Helsingør har idrætsdrømme, men også en plan B.

SPRINTERPIGE: 14-årige Annika Vinther fra Helsingør løber 100 meter på godt 14 sekunder. Det er faktisk kun lidt over tre sekunder langsommere end Florence Griffith-Joyner, der har verdensrekorden på distancen.

Det lyder jo fantastisk, men i sprinternes verden er de få sekunder en evighed.

– Bare det at forbedre sin tid med nogle få hundrededele er meget vanskeligt, siger Annika Vinther, som ellers gør, hvad hun kan for at forbedre sine tider på sprinterdistancen.

Hun er en af de unge talenter i Helsingør kommune og omegn, som går på folkeskolens idrætslinje. Eleverne bliver optaget på tværs af kommunens skoler og talenter fra andre kommuner kan også optages, hvis de dyrker idræt i en af de mange klubber i Helsingør, der arbejder med talentudvikling.

Lige nu har Idrætslinjen og Helsingør Eliteidræts Akademi i alt 250 elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, og fælles for dem er, at de får fri til morgentræning i deres idræt.

Vil se hvor langt det bærer
På Idrætslinjen skal niveauet ligge på en vis højde, og eleverne skal have ambitioner om at nå mere end blot at være dygtig lokal udøver.

Det har Annika, som går i 8.i på Skolen ved Rønnebær Allé, men hun er realistisk.

– Jeg vil først og fremmest bare blive bedre til det, jeg gør. Det giver idrætslinjen mig mulighed for, for så får jeg nogle flere træninger og skolen giver mig plads til det.

– Men selv om jeg selvfølgelig kan drømme om OL, så ved jeg endnu ikke om jeg vil svinge mig helt der op. De nærmeste år vil jeg bare gerne træne og så se, hvor langt det bærer, siger Annika.

Ved siden af den almindelig folkeskoleundervisning bruger hun mange timer om ugen på træning blandt andet på Snekkersten Idrætsanlæg.

Alene i startblokken
Men der står ikke en kødrand af jævnaldrende og slås med Annika om en plads i startblokkene. Hun er faktisk den eneste i sin årgang, der har valgt at koncentrere sig om 100 meter sprinterdistancen.

– Men så har vi stævnerne, og der møder jeg mange andre 100 meter-sprintere på mit eget aldersniveau, fortæller hun.

Alene i år har hun deltaget i syv stævner, og det bedste resultat er indtil videre en 4. plads blandt omkring 25 sprintere i det hun betegner som et “relativt stort” stævne i Greve. Et af de næste mål er indendørsstævnet Kronborg Games.

To dage om ugen begynder hun at træne ved otte-tiden om morgen, for så at tage i skole senere på formiddagen. Efter skole når hun lige hjem at vende for så at tage ud på træningsbanerne igen. Her fortsætter hun til det bliver tid til aftensmaden.

Når hun ikke træner eller laver lektier kan hun godt lide at se film og spille bræt- eller kortspil med familien – eller bare sidde og være “øm i kroppen”, som hun siger.

Individualist
Er der ikke så mange andre i hendes alder, der dyrker atletik, så er hun ikke alene om interessen på hjemmefronten. Både hendes mormor, hendes mor og far og hendes søster har dyrket og dyrker atletik.

Annika ved, at de professionelle muligheder inden for atletik ikke er så store som for eksempel håndbold, men hun er ikke specielt interesseret i holdsport.

– Jeg er bedre til at tænke selvstændigt, og jeg er ikke så genial til gruppearbejde. Jeg kan bedst lide at have styr på mine egne ting, siger Annika.

Men skulle det vise sig at det alligevel ikke bliver til en professionel karriere, så har Annika også en “plan B”.

– Jeg kunne godt forestille mig at arbejde med dyr. Derfor har jeg tit tænkt på at blive dyrlæge eller dyrepasser, siger den 14-årige hurtigløber.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland