Sofia er ikke bange for højder

Sofia Brockdorff Gonzalez fra Helsingør har netop som syv årig deltaget i disciplinen verdensmesterskaberne i mennesketårn. Sofia på vej op …


Sofia Brockdorff Gonzalez fra Helsingør har netop som syv årig deltaget i disciplinen verdensmesterskaberne i mennesketårn.

Sofia på vej op på toppen af mennesketårnet.

MENNESKETÅRN: „Hun er godt nok højt oppe“. Det var noget af det første Adriana Brockdorff Gonzalez tænkte, da hendes datter begyndte på en noget speciel idræt.

Adriana var på ferie i Barcelona med sine børn, da fireårige Sofia så noget, der straks fascinerede hende.

Der var lokale mesterskaber i Concurs, at bygge tårne af mennesker.

At lave Mennesketårn er en tradition med århundreder på bagen. Den stammer fra Catalonien i Spanien.

Det ville Sofia også være med til. Hendes mor syntes dog at hun var lidt ung, så hun måtte vente lidt før hun kunne få lov.

Men Sofia holdt fast i interessen og da hun kom hjem fik hun til sidst lov til at træne med den københavnske klub Xiquets Copenhagen.

Derfor har hendes mor hver søndag kørt hende fra Helsingør ind til træning i København.

Deltog i verdensmesterne
Fornylig deltog Xiquets i Verdensmesterskabet i Mennesketårn. Det foregik i Tarragona i Spanien.

Sofias danske klub Xiquets Copenhagen vandt ikke, men satte dansk rekord med et seks etager højt mennesketårn. Og det var Sofia, der stod allerhøjest oppe, da rekorden blev slået.

– Jeg var ikke bange, da jeg kravlede op, men jeg havde mindst 10 sommerfugle i maven, fortæller Sofia selv om sin deltagelse.

Hun var det eneste danske barn, der var med til mesterskaberne, men fik til gengæld nye venner blandt børnene på de andre hold.

Selv om Sofias mor selv har spanske rødder, så er det indtil videre kun Sofia, der er aktiv i Xiquets. Alligevel kan det godt være, at der snart kommer endnu en Brockdorff Gonzalez med i mennesketårnene. Lillesøster Leonora synes nemlig også at det ser sjovt ud, så mon ikke hun også skal være med, når hun bliver lidt ældre.

Lige nu nøjes hun dog med at vælte de tårn af klodser som storesøster bygger på bordet.

I 2019 har det danske hold, Xiquets Copenhagen, inviteret til et stort træf i København for mennesketårns-hold.

Sofia glæder sig allerede til at komme endnu højere op.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland