Naja står på mål for Danmark

Naja Bahrenscheer fra Helsingør har spillet fodbold de sidste 12 år af sit liv. Den 22-årige er så god, at hun de sidste to år har været med …


Naja Bahrenscheer fra Helsingør har spillet fodbold de sidste 12 år af sit liv. Den 22-årige er så god, at hun de sidste to år har været med på det bedste hold – kvindelandsholdet.

HELSINGØR: 22-årige Naja Bahrenscheer har netop været afsted med det danske kvindelandshold, men måtte se til, mens holdet tabte de to kampe i kvalifikationsspillet til VM mod Holland.

Hun var med som andenmålmand, og kampen om pladsen mellem stængerne var åben til det sidste, efter at landsholdets tidligere målmand gennem 83 kampe, Stine Lykke, lagde handskerne på hylden for nylig.

– Det er sindssygt skuffende at blive valgt fra, det er det altid. Vi fik af vide, at pladsen i mål var fuldstændig åben, og at de ville tage en beslutning i løbet af et par dage. Det er ærgerligt, at de ikke valgte mig i denne her omgang, men jeg vurderer, at kampen stadig er meget åben, og jeg er klar, når det gælder.

– Der er dog lang tid til næste landsholdssamling, så nu skal jeg træne hårdt og spille kampe, og så må vi se, hvordan tingene ser ud i fremtiden, siger Naja Bahrenscheer til Lokalavisen Nordsjælland.

Ketsjeren røg på hylden
Naja startede til fodbold i Snekkersten IF for 12 år siden som 10-årig, da hun savnede en fællesskabsfølelse, som fodbolden endte med at give hende.

– Jeg har altid spillet fodbold i haven, men jeg brugte rigtig meget fritid i den første del af mit liv på at spille tennis. De to sportsgrene overlappede hinanden i en kort periode, men jeg følte mig virkelig meget alene på tennisbanen, fordi det er så individuel en sportsgren.

– Da jeg startede til fodbold var jeg pludselig en del af et hold, og så fik man jo venner på og uden for banen, ja, det gør man stadig, fortæller Naja.

Hun lagde ketsjeren på hylden i midten af 00’erne og valgte i stedet at fokusere fuldstændig på fodbold, hvilket hurtigt blev bemærket. Som 13-årig skiftede hun til Ballerup-Skovlunde Fodbolds U15-hold, der lå i den bedste sjællandske række, og tingene blev pludselig mere seriøse.

– Jeg begyndt at komme ind omkring et talenthold med DBU, og så bliver man lagt mærke til og gaflet af de større klubber, siger Naja Bahrenscheer, der har været i BSF de sidste otte år med en enkelt afstikker på et halvt år til svensk fodbold.

Hun har altid været en del af de danske ungdomslandshold, men blev dog alligevel noget overrasket, da hun blev indkaldt til A-landsholdet som 20-årig.

– Jeg havde ikke regnet med det overhovedet, da det afhænger af så mange forskellige faktorer. Det er ikke særlig mange fra hver årgang, der kommer med op på A-landsholdet, så det var vildt.

– Da jeg blev spurgt, var jeg selvfølgelig meget stolt og glad, siger Naja Bahrenscheer, der har to officielle kampe for kvindelandsholdet i fodbold på kortet.

Studerer på DTU
Naja er født og opvokset i Helsingør, hvor hun gik på Nordvestskolen og efterfølgende på Helsingør Gymnasium.

Selv om rigtig meget af hendes fritid gik med fodbold allerede dengang, valgte hun at gennemføre gymnasiet på tre år frem for de fire, som mange eliteidrætsudøvere vælger.

– Det var vigtigt for mig, at jeg kunne følges med de samme mennesker hele vejen, så jeg ikke behøvede skifte klasse. Så ville jeg hellere sidde lidt strammere i det.

– Heldigvis var det sådan, at jeg havde tilladelse til at være væk og kunne få ekstra undervisning, siger Naja Bahrenscheer.

I dag studerer hun kvantitativ biologi og sygdomsmodellering på DTU, hvor hun forventer at færdiggøre bacheloren til jul næste år.

– Vi er den første årgang med den linje, så det er lidt svært at vide, hvad vi kommer til at sidde med i sidste ende.

– Det bliver nok et arbejde hos medicinalfirmaer eller forskning i sygdomme, ny medicin og behandlingsmuligheder. Jeg synes, at det er rigtig spændende, selvom det godt kan blive nogle lange dage med træning eller kamp efter studierne.

– Jeg er heldigvis vant til det efter de mange år i eliteidræt, siger Naja Bahrenscheer.

Anderledes studenterjob
Og fodbolden tager meget af Najas tid. Hun har fire hold-træninger om ugen, to styrketræninger og individuel målmandstræning. Derudover skal der også spilles kampe.

– Det er jo ikke et klassisk studenterjob, og jeg kan godt mærke, at folk omkring mig lige skal acceptere, at det rent faktisk er et arbejde og ikke bare en hobby. Jeg kan ikke bare droppe træningen, og sådan er det, fortæller Naja.

I modsætning til mange af andre af hendes studiekammerater er Najas arbejde ikke i en studierelevant virksomhed, og hun har flere gange tænkt over om, det kommer til at påvirke hende senere.

– Man kan jo ikke lade være med at tænke tanken, men jeg tager meget tingene, som de kommer. Jeg tror på, at min tid i elitesport har givet mig nogle andre værktøjer, som jeg kan bruge og bekymrer mig derfor ikke om fremtiden, fortæller Naja Bahrenscheer til Lokalavisen Nordsjælland.

Hun forventer at blive færdig med sin bachelor til næste vinter og begynde på at tage en kandidatgrad med det samme. Der skal et rigtig godt tilbud på bordet, før hun skifter mening.

– Hvis der pludselig kommer et tilbud fra Spanien, så kan jeg jo ikke udelukke noget. Det er aldrig til at vide i denne her branche, fortæller hun.

Udover at spille for landsholdet kæmper Naja lige nu med sit hold BSF for at blive blandt de fire bedste i 3F-ligaen, der er kvinderens bedste række.

– Vi vil gerne være med til slutspillet i foråret. Nu glippede chancen for bronze sidste år, så det ville være skønt at tage revanche i år, siger Naja Bahrenscheer.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland