Stort fællesnordisk #Metoo-møde i Helsingør

– #Metoo er lige aktuelt nu, præcis et år efter det første tweet, siger Mikael Fock, leder af Kulturværftet, der danner rammen om et symposi …


– #Metoo er lige aktuelt nu, præcis et år efter det første tweet, siger Mikael Fock, leder af Kulturværftet, der danner rammen om et symposium med udgangspunkt i scenekunstbranchen.

HELSINGØR: Præcis et år efter det første tweet, der satte gang i hele #Metoo-bevægelsen, bliver Helsingør og Kulturværftet rammen om et fælles nordisk seminar i anledning af etårs-dagen for det tweet, der kom til at ændre ved magtstrukturer rundt omkring i hele verden.

– #Metoo er ikke mindre aktuelt nu, et år efter. Og her på Kulturværftet vil vi gerne sammen med blandt andet Sydhavn Teater vise det nordiske aspekt ved bevægelsen. Helsingør ligger i et hjørne set med danske øjne. Med nordiske øjne ligger vi omtrent lige i midten, og det passer fint med dette fællesnordiske arrangement, siger chef for Kulturværftet Mikael Fock.

– Der er gået præcis et år siden, at nogen tweetede #metoo og det har betydet så utrolig meget. I Sverige har en voldtægtssag spændt ben for uddeling af Nobelpris til en instruktør. Og Nobelprisen bliver aldrig den samme igen. I USA er der helt aktuelt sagen om dommer Brett Kavanaugh, anklaget for flere seksuelle overgreb mod kvinder.

#Metoo-symposium den 15. oktober
Den 15. oktober byder Kulturværftet i Helsingør, Sydhavn Teater, Scenekunstskolens Efteruddannelse og det svenske teaterkompagni Bombina Bombast inden for til Nordens største #Metoo-symposium, der angiveligt også er det eneste af sin art.

Alle interesserede er velkomne til symposiet, hvor man får inspiration, indsigt og udsyn fra flere markante talere, blandt andet professor i teatervidenskab Tina Rosenberg fra Sverige.

Derudover består et debatpanel af debattører fra de nordiske lande, af performancegruppen Gut Produktion fra Færøerne, der arbejder med ligestilling og på dagen vil munde ud i en performance, som publikum kommer til at opleve.

Alexandra Dahlström, instruktør og skuespiller, medvirker og er i Sverige en stærk taler i #metoo-debatten. Hun vil beskæftige sig med, hvad det afgørende tweet har ført med sig det sidste år.

– Der er sket meget på et år. Et år, der har vist os, at når nogen siger “nu er det nok”, så ruller bolden. Det er tankevækkende, hvad sådanne bevægelser kan flytte. Magtfulde mænd er faldet. Mænd, der har betragtet deres adgang stil magt – og til kvinder – som en selvfølge. Det er en meget vigtig sag, og vi vil gerne være med til at løfte debatten et år efter og også løfte den ind i byen her, siger Kulturværftets chef Mikael Fock.

Alle er velkomne til arrangementet den 15. oktober i Helsingør.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland