Nina kunne ikke finde en kæreste – så tog hun kørekort til kærligheden

“Kørekort til kærligheden” er titlen på den bog, som Nina Askov, Humlebæk, netop har udgivet. Det var hendes egne erfaringer med mange års s …


“Kørekort til kærligheden” er titlen på den bog, som Nina Askov, Humlebæk, netop har udgivet. Det var hendes egne erfaringer med mange års single-liv, der satte skub i forfatterskabet.

PORTRÆT: – Jeg har haft virkelig svært ved at finde kærligheden. Når jeg efter årelange singleperioder endelig fandt en kæreste, så gik det alligevel ikke.

Med den erfaring i bagagen besluttede Nina Askov, 48, Humlebæk, at gå mere systematisk til værks for at finde sit livs kærlighed. Selv om hun har en faglig baggrund i en helt anden boldgade, så kastede hun sig ud på det dybe vand og besluttede at samle videnskabeligt materiale ind for at skrive en bog om dét at finde en god kæreste.

Ud af singlelivet
Nu er hendes bog “Kørekort til kærlighed” netop kommet på gaden. Og endnu bedre, Nina mødte for flere år siden, umiddelbart efter, at hun var begyndt på arbejdet med sin bog, sin nuværende mand, som hun har dannet par med i nu otte år. Det fik hende til at spekulere på, om hun mon havde knækket koden.

Nina Askov spænder bredt. Oprindeligt uddannet coach og psykoterapeut, professionsbachelor i ernæring og sundhed og de seneste par år iværksætter og indehaver af virksomheden Buglady.dk, der beskæftiger sig med og sælger spiselige insekter.

Den røde tråd
– Der er en rød tråd i alt dette, selv om det måske umiddelbart kan se ud, som om det vender lidt mod øst og vest. Dybest set handler det hele om vores vaner. Hvad enten det handler om at passe på kloden og klimaet, som vi mennesker har sat under voldsomt pres, om det handler om den måde, vi spiser på og forbruger ressourcer på eller det handler om kærligheden og den vanetænkning, der ligger til grund for vores måde at finde partnere på, fortæller Nina Askov.

Hendes bogudgivelse “Kørekort til kærlighed” er udløberen af et tidligere projekt, som er blevet taget op igen. For år tilbage skrev hun nemlig et fuldt færdigt manuskrip til en tilsvarende bog sammen med coach og parterapeut Charrita Vegeberg. Sammen interviewede de 117 singler i grundige interviews af en times varighed. Singlerne blev spurgt om deres opvækst, tidligere erfaringer, ønsker og drømme for parforholdet samt hvad den enkelte havde gjort for at finde en kæreste. Manuskriptet blev dog aldrig udgivet som bog.

Insekter på menuen
I mellemtiden har Nina Askov udgivet en bog om et helt andet emne, “Insekter på menuen” på Muusmanns Forlag og selv om den bog har et helt anderledes afsæt, så blev den alligevel inspiration til den nyeste titel om kærligheden, der udgives på samme forlag.

40 singler er interviewet til bogen og forfatteren er dykket dybt i litteraturen blandt andet om neurokemi for at finde ud af, hvad der sker i vores hjerner, når vi bliver forelskede.

Men hvorfor er det nødvendigt at skrive bøger om at finde en kæreste? Er det ikke bare noget, der sker, når det skal?

– Høje skilsmissetal og i forhold til internetdating synes jeg, det er relevant at se mere videnskabeligt på emnet. Det kan være helt fint at finde sammen på nettet, men der er en tendens til, at folk fokuserer på ydre ting, såsom udseende, økonomi, kæledyr, ryger eller ikke ryger. Men det er ikke sådanne ting, man bygger et forhold på. I stedet gælder det om at finde frem til de karakteregenskaber, der passer til én selv. Er det for eksempel en person, der tager ansvar eller altid skyder skylden for en fejl på andre?

Den personlige bagage
Nina Askov faldt, før hun mødte sin mand, ofte for mænd, der ikke tog ansvar og dybest set ikke interesserede sig for forholdet.

– Og det skyldes den bagage, man selv har med sig. Man kan være styret af de konflikter, man har med sig fra barndommen. De konflikter kommer let til at gå igen, når vi finder en partner, siger forfatteren, der blandt sine anbefalinger i kørekortet til kærligheden har tiden som en vigtig medspiller.

– Vi skal tage os bedre tid. Slow dating. Give tid til at finde ud af, hvad folk siger. Og gør. Om dét, der bliver sagt, stemmer med dét, der bliver gjort.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland