Barefoot Poetry skulle modne tyve år i skrivebordsskuffen

Vokalisten Michael Zinius Jørvang fra Humlebæk udgiver efter efter mange år sit musikprojekt Barefoot Poetry i sit nystartede pladeselskab. …


Vokalisten Michael Zinius Jørvang fra Humlebæk udgiver efter efter mange år sit musikprojekt Barefoot Poetry i sit nystartede pladeselskab.

MUSIK: – Når man får et afslag, kan man enten have ondt af sig selv eller kæmpe videre med en tanke om, at det er de andre, som går glip af noget, siger vokalisten Michael Zinius.

For 26 år siden startede han musikprojektet Barefoot Poetry sammen med Nils Kaufmanas (keyboard), Thomas H. Poulsen (guitar), Denis Wahlgreen (percussion), Jimmy R. Petersen (bas) og Lars Bjørnstad (trommer). Barefoot Poetry spiller en blanding af soul, pop, rock og funk, men først nu bliver musikken udgivet.

– Vi havde bare en rigtig god energi sammen og har vel lavet, hvad der svarer til 120 sange sammen mellem 1992 og 2001.

– Selv om vi fik rigtig gode tilbagemeldinger på det dengang, var der ingen pladeselskaber, som bed på krogen.

– Der var en stor tysk producent, som var meget begejstret, men som ikke havde tid på daværende tidspunkt.

– Man bliver træt af at gå og banke på døre, og derfor endte det med, at Barefoot Poetry blev lagt skrivebordsskuffen, så der kunne fokuseres på andre projekter. – Vi lagde det fra os og begyndte at spille jazz i stedet, men jeg blev bare ved med at finde det frem fra skuffen fra tid til anden og lytte til det.

– Når man har det sådan med musik, er det bedst at få det ud i verden, siger Michael Zinius Jørvang.

Livet kan mærkes
Vokalisten boede i en periode i København, men valgte at flytte tilbage til sin mor i Espergærde i starten af 00’erne, da hun blev syg.

Han passede hende og fandt ud af, at han var rigtig god til at have med ældre mennesker at gøre.

Derfor startede han ved siden af musikken op i hjemmeplejen.

Først som ufaglært, men senere valgte han at tage en social- og sundhedsassistentuddannelse, men Barefoot Poetry blev ved med at rumstere i hovedet og i skrivebordsskuffen.

– Når man bliver 55 år, så begynder livet at kunne mærkes. Man har nogle venner som får nogle ordentlige drag af livet, og alt kan jo ske, og jeg ville ærgre mig, hvis jeg ikke nåede at få den her musik ud til folk. Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg skulle få musikken ud. Til sidst konkluderede jeg, at jeg måtte gøre det selv. Min indgangsvinkel er, at hvis bare 100 personer kan få glæde af det, så har det været det værd, fortæller Michael Zinius.

Begyndte at spare op
Det var et langt tilløbsstykke, men i 2009 besluttede Michael sig for at lægge penge til side og spare op, så han en dag ville have råd til at at udgive musikken fra Barefoot Poetry selv.

– Det var da en skræmmende tanke i starten, og man kan jo ikke oprette et pladeselskab uden kapital, og det er svært at få et lån i banken til sådan en drøm.

– i 2018 havde jeg lagt så meget til side, at det kunne lade sig gøre, og jeg sprang ud i verden som producer for første gang. Det er en kæmpe forskel i forhold til at være sanger og sangskriver, fordi man som producer skal have en finger med i alt, fortæller Michael Zinius.

Musikken er den samme
Han opkaldte sit pladeselskab SpacerAmp Records, der er en reference til den rampe som rumskibe bruger, før de brager ud i universet. Det er samme indflydelse han håber, at han kan have for andre kunstnere i fremtiden.

– Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at være med til at udgive andre kunstnere, da jeg har opbygget noget erfaring og viden om, hvordan industrien hænger sammen.

– Det er vigtigt for mig, at der bliver lagt noget hjerte og sjæl i musikken, så det kan få noget dybde. Hvis man bare vil have sine 15 minutter i solen, så skal man ikke samarbejde med mig, fordi jeg tror, at tid giver et bedre produkt. Det er lidt lige som med en god vin, der bliver bedre med årene, som går.

– Selv om jeg nu har lagt sidste finger på min debutplade med Barefoot Poetry i en alder af 55 år, så bliver man jo forandret af livet.

– Jeg er ikke den samme, som jeg var dengang projektet startede, og det er i livets udfordringer, at jeg finder inspirationen til mine tekster. Det kan være noget uforløst som kærlighed og afsavn.

– Musikken fra Barefoot Poetry er den samme, som da den blev lavet, men den er blevet opjusteret, så den passer bedre til tiden og lyder bedre, fortæller Michael Zinius Jørvang.

Vil gerne spille det live
Barefoot Poetry har været på gaden siden den 1. september, hvor der var realease for cd’en.

Den 6. september er den endelige release-fest på fabrikken, hvor LP’en bliver produceret.

– Jeg er spændt på at se, hvordan den klarer sig.

– Hvis folk er glade for det, så vil vi selvfølgelig rigtig gerne ud og spille det live, det ville være en kæmpe fornøjelse.

– Det har taget 20 år med det her projekt, og jeg kan jo undre mig over, hvorfor det skulle tage så lang tid.

– Livet sætter os på forskellige prøver, foreslår forskellige fokusretninger, hiver os hen i situationer, hvor der er noget vigtigt at lære, og det er ikke altid der, hvor vi tror vi skal lære det.

– Der er et berømt John Lennon-citat, som siger, at „livet er, hvad der sker med dig, mens du har travlt med at lave andre planer“, og det har virkelig passet for mit liv, siger Michael Zinius.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland