To rutinerede scenemus fra Tikøb

I disse dage står teenagerne Sarah og Laura Lünell hver aften på scenen når musicalen Askepot spilles.


– Det er rigtig godt. I gør alting helt rigtigt. I skal bare skrue lidt op, lyder de opmuntrende ord til de fem piger, der finder sig på scenen i FrederiksborgCentret i Hillerød.

Mens der øves, er pigerne helt almindeligt klædt, men når tæppet går op til premieren, så vil pigerne være forvandliet til små hjælpemus, og så forstår man bedre, at de hele tiden taler om, hvor synd det er for Askepot.
Når dette læses, så har musicalen „Askepot“ haft premiere. To af musene spilles af søstrene Sarah og Laura Lünell, og de har haft travlt op til premieren.
De seneste to uger op til premieren har der været prøver hver dag, og det har givet nogle lange hverdage for pigerne.
Først er rejsen gået fra Tikøb og til skolen. For Sarahs vedkommende til 9. kl. på Endrupskolen i Fredensborg og for Lauras til 7. klasse på Tibberupskolen i Espergærde.
Efter skoletid har Laura taget toget til Hillerød. I Fredensborg er Sarah så steget på.
Først ved 22-tiden er prøvetiden færdig i Hillerød. Hjemturen går lidt lettere, for begge pigernes forældre, Steen og Ann Lünell, er nemlig med til at sætte „Askepot“ op, og det er da også dem, der har „smitttet“ de to piger med teaterbacillen.
Både Sarah og Laura er vant til det knokleri, der følger med, når man forbereder sig til en teaterforestilling.
Sarah var kun tre år. da hun fik sin debut i musicalen „Les Miserables“. To år senere var lillesøster også tre år, da hun var med i „Cyrano“.
I dag er de to piger 15 og 13 år og har allerede mange års musicalerfaring på bagen.
I år har forberedelserne til „Askepot“ stået på siden februar. Fredag var der premiere på forestillingen, der løber frem til den 2. september i FrederiksborgCentret i Hillerød.
I efterårsferien skal forestillingen vises i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken.
De to søskende er bogstaveligt talt vokset op med sang, teater og musik, og det var naturligt for dem at gå ind i teaterverdenen med den samme begejstring som deres forældre.
Det betyder, at de har lagt rigtig mange timer i teaterets verden.
– Jeg overvejede på et tidspunkt at tage en pause for at få bedre tid til skolen, siger Laura. Hun har også et fritidsjob, så dagene bliver hurtigt fyldt, når der også er teaterprøver på programmet.
Hun har dog alligevel valgt pausen fra.
– Jeg fandt ud af, at det kunne jeg slet ikke, for det er en del af mit liv, siger hun.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland