Snekkersten Havnefest skydes af på lørdag

Snekkersten Skotterup Sejlklub har femte år ansvaret for de populære havnefester på Snekkersten Havn. Overskudet fra festerne går ubeskåret …


Snekkersten Skotterup Sejlklub har femte år ansvaret for de populære havnefester på Snekkersten Havn. Overskudet fra festerne går ubeskåret til ungdomsafdelingen i sejlklubben og på lørdag den 11. august går det løs igen, når der festes.

Havnefest: Lørdag den 11. august kl. 10 lyder startfløjten for årets havnefest i Snekkersten. Som altid skabes en havnefest for hele familien. Og som det har været de seneste år, strækker festen sig „kun“ over én dag, ikke to som det var for nogle år siden.

Kl. 10.00 lørdag formiddag åbner Havnefesten med tilbud om brunch med dertilhørende musikalsk underholdning, denne gang af et ungt strygerorkester fra Helsingør Musikskole. Lokalhistoriker Kjeld Damgaards udstilling, der også åbner tidligtr, er i år lagt i hænderne på foreningen Undtagelsen, der står for arbejdet, der vises i udstillingen det gamle bådeværft.

I år handler om jødernes flugt fra Snekkersten over Øresund i 1943, noget foreningen Undtagelsen har haft fokus på i et par år for at markere det netop nu i 75- året for flugten.

Der fortælles om de ledende personer fra Snekkersten-området, om hjælperne, organisationen, fiskerne og de mange andre der var med til at organisere de hemmelige flugtruter. Og det er både rørende og dramatiske historier, der lægges frem med tilhørende billedmateriale. Til efteråret har Undtagelsen flere arrangementer på bedding, men udstillingen ved Havnefesten på lørdag er det første større arrangement fra foreningens side.

Mad, kajakker og underholdning
Madsalget starter kl. 13.00 og lokker med wraps, fiskesuppe, fiskefrikadeller og røde pølser. Og herefter sættes de meget populære og kendte børneaktiviteter igang.

– Der er kajakker at se i havnebassinet, og man kan naturligvis prøve en tur i en ægte smakkejolle. De lidt mere modige kan prøve StandUpPaddle i lagunen ved havneindløbet, og som altid er der inde på land både vindkarrusel (med snoretræk hvis vinden lader vente på sig), dyst med flødebollekast, sømbuk, sodavandskast og snobrødsbagning med meget mere. Klassiske havnefest-discipliner med stor tiltrækningskraft.

Marinehjemmeværnets fartøj ”Fænø” holder igen åbent skib for besøgende, det er kl. 14.00, hvor også caféen på havnen åbner med salg af kaffe og hjemmebag.

– Fra kl. 15.00-17.00 er der underholdning ved Morten Lucas, og kl. 18.00 åbner grillen på havnefronten. Menuen er i år kalveculotte og skipperpølser (de kendte) og alt godt med tilbehør – kartoffelsalat og tomatsalat. Eller man kan kaste sig over den populære paella, og sætte sig ved de fælles borde og bænke, der er sat frem på havnen. (Og som der trods arrangørernes tunge kamp, aldrig er for mange af).

– Kl. 20.30 går det lokale orkester Human Sound på scenen med pop- rockmusik, og der er mulighed for dans. Men kun til klokken 23.30. Så må man finde på noget andet at lave, for da lukker Havnefesten, oplyser Elisabeth fra Kommunikationsudvalget i Snekkersten Skotterup Sejlklub.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland