International kendt kunstner kommer til Helsingørs Nordvestkvarter

Den verdenskendte street art kunstner Rustam Qubic har arbejdet over hele verden og nu er han i Helsingør. Her skal han male på facaden af A …


Den verdenskendte street art kunstner Rustam Qubic har arbejdet over hele verden og nu er han i Helsingør. Her skal han male på facaden af Abilvængets Bibliotek. Det store murmaleri skal fortælle om kvarteret historie, identitet og dets beboere. Samtidig skal maleriet være en visuel dør ind til den magiske verden af historier og viden, der findes inde på biblioteket.

ARBEJDE: Rustam Qubic arbejder altid med motiver, der udspringer af det specifikke sted og de mennesker, han møder. Den 1. august står Rustam Qubic derfor klar på Abildvængets Bibliotek til at møde alle, der har lyst til at tale med ham. Kunstneren vil med afsæt i alle de lokale historier arbejde med en skitse, før han begynder på det store murmaleri.

Helsingørs mure fortæller
Rustam Qubic er inviteret af Kunst og Byrum Helsingør, som siden 2012 har arbejdet med konceptet ”Helsingørs mure fortæller”. Derfor er der nu ni murmalerier i centrum og tre tunnelmalerier i Vapnagård, der alle er skabt af berømte og internationale street art kunstnere.

– Helsingoranerne har taget de nye kunstværker til sig, fortæller Elisabetta Saiu som er kunstnerisk konsulent i Kunst og Byrum Helsingør.

Idéen til placeringen af et nyt murmaleri fik Charlotte Olsen.

– Min tanke med at få Kunst og Byrum til Nordvestkvarteret opstod, da jeg var ude at se tunnelmalerierne i Vapnagård, forklarer Charlotte, der er formand for Boliggårdens bestyrelse. – Jeg talte med beboere, folkene fra Gang i Nordvest og bestyrelsen for Abildvænget, og de syntes om idéen, og så tog vi kontakt til Kunst og Byrum, siger hun.

Kunst og Byrum Helsingør pegede på kunstneren Rustam Qubic, fordi hans fortællende og illustrative stil vil fungere godt i området. Det er Kunst og Byrum Helsingørs vision altid at invitere kunstnere, der arbejder stedsspecifikt, så værkerne kommer til at fungere i bybilledet og byens borgere bliver glade for de nye værker.

Workshop med Qubic
Workshop med Qubic på Abildvængets bibliotek

Onsdag den 1. august kan street art interesserede børn, unge og voksne deltage i workshoppen ”Skitser dit eget murmaleri” med den kendte street art kunstner og illustrator Rustam Qubic.

Her vil Qubic fortælle om murmaleriers mange faser fra de første skitser til det endelige værk. Deltagerne skal arbejde med egne skitser i samspil med overvejelser om, hvor værket skulle være. Qubic vil undervejs formidle tips og tricks til at få et murmaleri til at fungere i samspil med et specifikt sted og til at arbejde i praksis med malerier i enorme skalaer. Skitserne vil blive udstillet i det gamle apotek tæt ved biblioteket.

Onsdag den 1/8 kl. 11-14 er der workshop for børn i alderen 8-13 år.

Onsdag den 1/8 kl. 15-18 er der workshop for alle over 14 år.

Tilmelding sker ved at skrive på kunstogbyrum@gmail.com eller Gang i Nordvest på spp03@helsingor.dk.

Workshoppen er del af et heldagsarrangement på Abildvængets Bibliotek, hvor Passage Festival og Gang i Nordvest også bidrager med teater og workshops.

  • Fakta
  • Rustam Qubic blev født i 1985 og bor i Kazan i den russiske republik Tatarstan.
  • Som ung var Qubic graffitimaler men hans stil forandrede sig, da han blev inspireret af det klassiske maleri.
  • Qubic maler i en realistisk og illustrativ stil.
  • Murmaleriet forventes færdigt midt i august.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland