Helle holder styr på Hyttefadet

Helle Slotmann har været frivillig ved Hornbæk Havnefest i 30 år. HORNBÆK: Hornbæk Havnefest finder sted fredag, lørdag og søndag, men det e …


Helle Slotmann har været frivillig ved Hornbæk Havnefest i 30 år.

HORNBÆK: Hornbæk Havnefest finder sted fredag, lørdag og søndag, men det er længe siden Helle Slotmann gik i gang med forberedelserne. Allerede i marts begyndte hun at køre rundt efter sofaer. På onsdag hjælper Helle til i depotrummet, og torsdagen går med de sidste forberedelser.

Resten af weekenden, og mandagen med vil man kunne finde Helle på Hornbæk Havn. Som regel i eller omkring baren Hyttefadet.

Bestyrer på fjerde år
Det er fjerde år, at Helle Slotmann er bestyrer af baren, men hun har prøvet mange andre ting som frivillig ved havnefesten.

– Jeg startede som frivillig, da jeg var 25. Nu er jeg 55 år, så jeg har været her i 30 år, fortæller hun.

Der var været et par år, hvor Helle ikke har været med, men ellers har hun været frivillig hvert år.

En af rideveninderne fik Helle og hendes mand til at give en hånd med en bar – en bar, der faktisk lå, der hvor Hyttefadet ligger i dag.

Det var havnefestens daværende formand Palle Mandrup, der foreslog Helle, at drive en bar for fire år siden. De første to år var baren på førstesalen af klubhuset. Sidste år byttede man plads med tapasbaren og kom ned på terassen. Det kunne straks mærkes:

– Allerede fredag havde vi omsat for mere end vi gjorde for hele havnefesten året før, fortæller hun.

På sofajagt hvert år
På terassen udgør tolv brugte sofaer siddepladserne. Der er ikke noget sted at opbevare dem, når festen er slut, så der skal skaffes nye brugte sofaer hvert år.

Det er især stemningen og sammenholdet, der får Helle Slotmann til at være en af de godt 375 frivillige, der hvert år sørger for at havnefesten kan gennemføres.

– Det er jo sjovt og man har det skægt. Samtidig gør man noget for byen. Det har vi i Hornbæk et ry for at være gode til, og det skal vi også være, hvis en havnefest skal kunne gennemføres, siger Helle.

Ingen adgang for mænd
Helle styrer baren med i alt otte piger – som de selv kalder sig, og her er ikke adgang for mænd bag disken. Helles mand har dog fået lov til at hjælpe med en række praktiske opgaver.

Helle står ikke selv bag baren hele tiden, men er til stede på havnefesten alle tre dage.

Hendes mand har en lille fiskekutter og råder over et af de små skur, så der er lige en mulighed for at få sig et hvil undervejs, hvis det bliver nødvendigt.

Med Hyttefadets ny placering og udsigten til godt vejr er der gode muligheder for at sætte ny omsætningsrekord. Det betyder lidt, for de enkelte boder dyster venskabeligt om at gøre det så godt som muligt.

– Man vil selvfølgelig gerne været årets højdespringer eller andet. Men vi glæder os også alle sammen, når de andre gør det godt, for pengene går jo til den samme gode sag, siger hun.

For Helle Slotmann og mange andre er havnefesten først færdig mandag, når der er ryddes op.

– Det er sjovt nok den dag, det er sværest at få nogle til at tage vagter, siger Helle Slotmann, der gør opmærksom på, at her kan man altså stadig nå at melde sig.

– Det er altid plads til et par frivillige hænder mere, siger hun.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland