Helsingør får 5.8 mil. kroner til at støtte demensramte

Helsingør Kommune har søgt penge fra puljen under den Nationale Demenshandleplan der skal øge trygheden og livskvaliteten for nuværende og k …


Helsingør Kommune har søgt penge fra puljen under den Nationale Demenshandleplan der skal øge trygheden og livskvaliteten for nuværende og kommende borgere med demens og deres pårørende.

TILSKUD: Kommunen har fået 5.8 mil. kr., som skal bruges til at give medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet et kompetenceløft, oplyses det i en pressemeddelelse fra Helsingør Kommune.

Ifølge Nationalt Videnscenter for Demens stiger antallet af mennesker med demenssygdomme i Danmark de kommende år. I Helsingør kommune forventes en stigning fra 1146 borgere med demens i 2015 til 1540 i 2025. Derfor skal de 5.8.mill. kr. bruges til at løfte mange medarbejdere på ældreområdet, og klæde dem fagligt på til mødet med borgere, der har demens. Det sker som en af mange aktiviteter under Helsingør Kommunes Demenshandlingsplan ”Vi er fælles om demens”.

Medarbejdere får viden og indsigt
Formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget Mette Lene Jensen glæder sig over, at Helsingør Kommune nu kan give medarbejderne et praksisnært kompetenceløft og derigennem bidrage til at forbedre vilkårene for en gruppe borgere, der har stor brug for at blive mødt af kompetente og fagligt stærke medarbejdere.

– Nu får vi mulighed for at klæde rigtig mange medarbejdere på med den nyeste viden og indsigt på området. Sammen med de mange andre aktiviteter, som vi har i gang på det her område betyder det, at vi er rigtig godt på vej til at blive en demensvenlig kommune – ikke kun på papiret men der hvor det flytter noget, nemlig i den daglige kontakt med borgerne, siger udvalgsformanden.

Start til efteråret
I praksis betyder kompetenceløftet, at borgerne vil blive mødt af medarbejdere, der har den nyeste viden om demens, er klædt på til at vejlede borgeren og de pårørende samt yde en værdig pleje og omsorg med udgangspunkt i den enkeltes behov.

Undervisningen af den store gruppe medarbejdere påbegyndes i efteråret 2018 i samarbejde med SOPU København og Nordsjælland og Københavns Professionshøjskole.

Helsingør Kommune søgte 11.9 mill. kr. og har altså fået 5.8 mill. kr., og er dermed den kommune, der har fået det højeste beløb.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland