Forsyning Helsingør Elnet har skiftet navn til Elektrus

Nu skifter Forsyning Helsingør Elnet navn til Elektrus. Navneskiftet er et lovkrav, som skal sikre vandtætte skotter mellem elhandel og eldi …


Nu skifter Forsyning Helsingør Elnet navn til Elektrus. Navneskiftet er et lovkrav, som skal sikre vandtætte skotter mellem elhandel og eldistribution.

Konkurrence: Kunderne kan i dag selv bestemme, hvem der skal levere strømmen, der kommer ud af stikkontakten. Der er konkurrence på markedet for el-handel, og kunderne kan fx vælge at købe el via Kronborg El, der leveres af Forsyning Helsingør Elhandel.

Men når det gælder transporten af strømmen i el-nettet, så er der stadig monopol. I store dele af Helsingør Kommune bliver el-kablerne lagt og serviceret af selskabet Forsyning Helsingør Elnet A/S. Fremover kommer der dog til at stå Elektrus A/S på bilerne, når elnet-folkene rykker ud.

Navneskiftet skete den 1. juli 2018, og er en direkte konsekvens af elforsyningslovens krav om identitetsmæssig adskillelse af el-netvirksomheder fra bl.a. elhandels-selskaber i samme koncern.

– Vi skifter navn til Elektrus A/S, så vores kunder og forretningsforbindelser ikke er i tvivl om, hvilke selskaber, der gør hvad. Det er vigtigt, at der er gennemsigtighed på el-markedet, og alle kunder i Elektrus skal betjenes på samme måde uanset, hvor de har købt deres el, siger Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør i en pressemeddelelse.

Transport af el siden 1911
Navneskiftet fra Forsyning Helsingør Elnet A/S til Elektrus A/S signalerer tydeligt, at selskabets fokus er på elektricitet. Nærmere bestemt, at transportere strøm i el-nettet frem til ca. 19.000 husstande og virksomheder i Helsingør Kommune. Et ansvar der i øvrigt har ligget hos det lokale forsyningsselskab siden 1911.

De nye krav i elforsyningsloven betyder også, at Elektrus skal have eget logo, hjemmeside, email og telefonnummer.

Navneskiftet får ikke direkte betydning for kunderne. Opleves der strømsvigt, skal kunder kontakte deres el-leverandør – fx Forsyning Helsingør Elhandel eller andre el-handelsselskaber.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland