Over 700 studenter på vej

Hundredevis af hvide studenterhuer fylder i gadebilledet i disse dage. Der er rekordmange, som kan iklæde sig STX-huen med det røde bånd, me …


Hundredevis af hvide studenterhuer fylder i gadebilledet i disse dage. Der er rekordmange, som kan iklæde sig STX-huen med det røde bånd, mens både erhvervs- og handelsgymnasiet udklækker usædvanligt få studenter i år.

STUDENTER: På Helsingør Gymnasium slår antallet af studenter alle rekorder i år.
I sidste uge var der 242 3.G’ere på gymnasiet, og selv om et par stykker lå på vippen til at kunne få huen på, er der ingen tvivl om, at Helsingør Gymnasium udklækker rekordmange STX-studenter i år.

– At have elever, der tager en eksamen, er i sig selv stort. Som skole er det fantastisk at så mange unge tager noget her, som er så svært, især i et samfund, hvor der er så mange valgmuligheder, og man let kunne vælge noget andet, siger Claus Madsen, rektor på Helsingør Gymnasium.
Han har kun siddet på rektorkontoret siden 1. januar, så han har svært ved at sige, om der er noget særligt, der kendetegner dette års studenter.

– Men i forhold til det, jeg kender fra tidligere, er de virkeligt gode til at passe på hinanden og er gode ved hinanden. De er dygtige og der er en god tone. Det er ordentlige unge mennesker. De fester selvfølgelig også, men de er grundlæggende ordentlige, siger Claus Madsen.

Han fortæller, at der ikke kommer lige så mange studenter de kommende år.

Usædvanligt få
– Vi rammer en top i år. På grund af lidt mindre ungdomsårgange i de kommende år, har vi også et svagt faldende elevtal.

Mens der bliver trængsel ved translokationen på Helsingør Gymnasium, er der god albuerum på Rasmus Knudsens Vej, hvor der i år udklækkes usædvanligt få studenter fra handels- og erhvervsgymasiet. 21 HTX-studenter og 23 HHX-studenter.

Rektor Vibeke Thornvig Johnsen har flere bud på, hvorfor så få bliver HHX- og HTX-studenter i Helsingør i år.

– Hvis bare jeg kunne give et klart svar, men der er nok flere forskellige forhold. Dels fylder de to gymnasieuddannelser ikke meget i Helsingør. Jeg tror, at mange slet ikke er klar over, at der ligger både HHX og HTX i Helsingør. Også selvom vi prøver at gøre opmærksom på os selv. Så er der mange elever, der siger, at transporten er afgørende, at det er lidt besværligt at komme til Rasmus Knudsens Vej. Vi har jo en kæmpe HHX og HTX i Hillerød. Her har vi slet ikke oplevet samme elevfald. Og en del elever i Hillerød bor lige syd for Helsingør, og siger, at transporten er afgørende, og at det faktsik er lettere at tage til Hillerød.

Vibeke Thornvig Johnsen kan se frem til stigende elevtal de kommende år. Og hun synes, at langt flere burde vælge uddannelserne.

– Jeg synes, vi skulle have mange flere elever, Her er et godt miljø og nogle gode elever. De er glade for at være her. Det kan vi se på vores trivselsundersøgelser. Årets studenter ligner alle andre studenter. De er søde, dejlige og arbejdsomme. De har mange sjove ideer, og jeg bliver glad og stolt, når jeg ser dem, også dem. Måske især dem, der har haft det svært undervejs, hvor vores personale har hjulpet dem igennem, siger Vibeke Thornvig Johnsen.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland