Besøg i Harry Potters garage

24-årige Tobias Møller fra Tikøb blev bjergtaget, da han først så Harry Potters flyvende Ford Anglia i filmen “Hemmelighedernes kammer”. De …


24-årige Tobias Møller fra Tikøb blev bjergtaget, da han først så Harry Potters flyvende Ford Anglia i filmen “Hemmelighedernes kammer”. De seneste par år har han kørt land og rige rundt for at få kløerne i den legendariske model. Men kan han som i filmen også få dem til at flyve?

BILSAMLER: Der var engang, at en Ford Anglia var næsten lige så almindeligt et syn på de danske landeveje som folkevognsboblen.

Hverdagsbilen med den utraditionelle indadvendte bagrude og det markante underbid var dog ikke omgærdet af samme interesse dengang som den er i dag.

En af årsagerne er, at bilmodellen mere en tre og et halvt årti efter at den sidste Ford Anglia var kørt af samlebåndet, pludselig dukkede op i et magisk filmunivers, hvor den både kunne flyve og blive usynlig.

Det var noget, der bed på den i dag 24-årige Tobias Møller fra Tikøb. Da han så det fortryllende syn af den flyvende Ford Anglia i Harry Potter-filmen “Hemmelighedernes kammer” i 2006 gjorde det et uudsletteligt indtryk på brandmandssønnen.

Altmuligmanden
– Det var så fedt at se den gamle bil flyve rundt – jeg måtte bare have alle de Ford Angliaer, jeg kunne få fat i, fortæller Tobias, mens han står foran de foreløbigt fem Angliaer, det er lykkedes ham at få kørt hjem til gården ved Hornbækvej i Tikøb.

En sjette version af bilen findes også på ejendommen, men den er ikke helt så fotogen som de øvrige.

Forsynet var så venligt at skrue Tobias Møllers hænder ekstra godt på, inden han kom til verden.

Ved siden af sit daglige job som ansat i en håndværksvirksomhed i Kvistgård driver han en-mandsfirmaet Gardens Nordsjælland som altmuligmand for et stort antal grundejere i lokalområdet.

Han slår deres græs, klipper deres hække, river deres bede, luger, river ned og bygger op, maler og fuger – ja, det er lige før man kan hyre Tobias Møller til at tage opvasken, hvis det skulle knibe.

Genial bagrude
Han drømmer da også om at etablere sig som selvstændig med et håndværksfirma inden for de kommende år.

– Men gamle biler har altid fascineret mig, og den sidste generation af Ford Anglia-modellen har et design, som er specielt fascinerende. Den skrå bagrude er jo genial, for den bliver jo aldrig rigtig våd eller beskidt. Desuden har den “øjenlåg” og halefinner som en Cadillac, beretter Tobias Møller.

Men veteranbilhobbyen kræver penge. Så det var først da han begyndte at få brugbare indtægter, han kunne indlede jagten på bilerne.

Fra Esbjerg til Sæby
Sine to første Angliaer købte han af en privatmand i Ringsted. Senere fandt en han en til i Esbjerg, som stod med nummerplader på. Han kørte den selv hjem fra Vestjylland. Den fjerde fandt han i Næstved.

– Ejeren havde opgivet at renovere den. så jeg overtog den, mest for at have reservedele til de andre, fortæller Anglia-samleren.

Senere dukkede der en Anglia med en Ford Escort-motor op i Sæby i Nordøstjylland. Kort efter dukkede Tobias op på adressen for kort efter at køre bilen til Tikøb.

– Men så er der jo også den, som nok ligner Harry Potters mest. Den fandt jeg i Køge, fortæller samleren.

Ikke billigt
Modelsamlingen spænder fra den første udgave fra 1959 og til en af de sidste, der blev lavet.

Selv om det ikke er en samling eksotiske Ferrarier, Tobias har samlet i Tikøb, så har det på ingen måde været en billig fornøjelse.

Tobias Møller har ofret mindst 100.000 kroner på sin kollektion.

– Men jeg regner med, at der kommer flere til. Foreløbig beholder jeg dem, og skulle det ende med at nogle af dem bliver solgt, så vil jeg altid beholde mindst et eksemplar for mig selv til at køre rundt i, siger han.

Men er det ikke en lidt mærkelig fritidsbeskæftigelse for en ung mand?

Piger elsker veteranbiler
Det synes jeg ikke selv. Jeg deler interessen med flere andre, og vi tager til træf sammen. Og så synes de fleste piger i øvrigt også, at det er spændende at få en tur i en ægte veteranbil, siger Tobias.

Og så melder 64.000 kroners spørgsmålet sig selvfølgelig: Har han fået nogen af bilerne til at flyve?

– Det er tæt på, svarer Anglia-tilhængeren med et skævt smil.

– Jeg vil ikke afvise at jeg kan få dem til det med tiden. Indtil videre flyver de kun hen ad landevejen, og det er nok for mig, siger Tobias.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland