Mikkel brænder for teater og jura

Jura ligger ikke så fjernt fra teater, mener 22-årige Mikkel Plassmann Madsen, som trods sin alder har mange års erfaring indenfor det lokal …


Jura ligger ikke så fjernt fra teater, mener 22-årige Mikkel Plassmann Madsen, som trods sin alder har mange års erfaring indenfor det lokale teaterliv i Helsingør.

PORTRÆT: Det var en ven, der i fjerde klasse gjorde Mikkel Plassmann Madsen opmærksom på den lokale teaterforening Teaterbøttens eksistens.

– Jeg har altid været udadvendt. For mig var det en måde at få et rum til at kunne udtrykke mig i. Et kreativt sted hvor jeg kunne skeje ud og lave skøre ting, fortæller Mikkel Plassmann Madsen, som var tilknyttet Teaterbøtten gennem seks sæsoner til og med niende klasse, hvor han også fik mulighed for at folde sig ud på scenen som en del af Ungdomsskolens musicalhold på Espergærde Ungdomsskole, EU.

– Det var min mor, der gjorde mig opmærksom på Ungdomsskolens musical. Det var som at starte forfra og finde sin plads igen. Hvor alle kender hinanden i Teaterbøtten, er musicalen en noget større produktion. Det var en brat opvågnen. Men folk var utroligt søde, fortæller han til Lokalavisen Nordsjælland.

Spillet musical siden
Sideløbende med Mikkel Plassmann Madsen startede på musicalholdet, medvirkede han også i teaterforestillingen i Teaterbøtten en sidste sæson, inden han faldt for børneteaterforeningens alderskrav.

Og han har, på nær en enkelt forestilling, medvirket i alle Ungdomsskolens musicalopsætninger i årene efter – også den seneste, hvor han spillede en læge.

– Musicalen er en hobby. Jeg har spillet meget forskelligt gennem årene, fortæller han.

Instruktør i Teaterbøtten
De seneste to sæsoner har Mikkel Plassmann Madsen været instruktør i Teaterbøtten.

– Det er helt vildt sjovt at være med til at sætte sit præg på forestillinger. Jeg har altid stået på scenen selv og haft mange holdninger til forestillingerne. Det at være med til at føre ideer og visioner for børneteater ud i livet har været en stor oplevelse. Og jeg er meget beæret over, jeg har fået den mulighed og det ansvar, siger Mikkel Plassmann Madsen, som dog stopper som instruktør, når sæsonen slutter.

– Jeg har været rigtig glad for at være instruktør i Teaterbøttten. Men jeg vil gerne finde et studierelevant fritidsjob, fortæller han.

Ikke så langt fra jura
Til daglig læser Mikkel Plassmann Madsen jura på Københavns Universitet. Et studie som ligger i forlængelse af hans interesse for samfundsforhold.

– Teater ligger, tror jeg, egentlig ikke så langt fra jura. Jeg har altid været ekstremt interesseret i politik og samfundsforhold. Det at skulle tale for en sag og argumentere falder godt i tråd med de erfaringer, jeg har fra teater, siger Mikkel Plassmann Madsen.

Selv om teater fylder meget i Mikkels liv, har han bevidst fravalgt at satse på det som en professionel levevej.

– Inden jeg startede med at læse jura, gjorde jeg mig nogle overvejelser om teaterverden, og om det var noget, jeg skulle satse på. Der er sindssygt mange dygtige talenter, som aldrig når det, de gerne vil, fordi de bliver vejet på nogle andre parametre end alt det de kan. Så bruger de måske fire, fem år på det, inden de giver op. Det er en sindssyg hård branche, som jeg ikke kan se mig selv i – i hvert fald ikke som skuespiller, siger Mikkel Plassmann Madsen.

Han vil dog ikke udelukke at arbejde med teater i fremtiden.

– Jeg vil ikke udelukke den del, der hedder produktion. Den del tiltaler mig mere end at optræde på scenen, siger Mikkel Plasmann Madsen, som også har tænkt sig at bevare sin tilknytning til Ungdomsskolens musical.

Opvokset i Helsingør
Mikkel Plassmann Madsen har boet hele sit liv i Helsingør.

Folkeskoletiden blev tilbragt på Nordvestskolen, og han er student fra Helsingør Gymnasium.

For et år siden flyttede han til København. Her deles han om en lejlighed på Nørrebro sammen med to venner.

– Vi kender også hinanden fra Ungdomsskolens musicalhold. Jeg har flere venner, som ved, de flytter tilbage til Helsingør igen på et tidspunkt. Det er jeg ikke sikker på, at jeg gør. Mest fordi jeg regner med at få job i København. Men jeg håber, at mine forældre bliver boende i Helsingør, siger Mikkel Plassmann Madsen.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland