Udbygger madmarkedet på “Det Fedtede Hjørne”

Trods indsigelser har Kommunen givet en tre-årig tilladelse til container- og trailerbaserede spisesteder på den tomme grund på Øresundsvej …


Trods indsigelser har Kommunen givet en tre-årig tilladelse til container- og trailerbaserede spisesteder på den tomme grund på Øresundsvej 2 i Hornbæk.

Containerrestaurant: Allerede fra den 4. maj vil de første retter og de første fadøl blive langet over diskene fra containere, trailere og transportable boder på hjørnegrunden i Hornbæk, som indtil for nogle år siden lagde grund til spisestedet Rosiñol, også kaldet “Det Fedtede Hjørne”.

Det er jyske forretningsmand Søren Purup fra Knebel på Mols, der har fået tilladelse til at etablere et madmarked på grunden, og tilladelsen gælder i sommerperioden i tre år. Det har medlemmerne af By-, Plan- og Miljøudvalget vedtaget på sit seneste møde.

Der har været lignende madmarkeder på grunden de seneste to sommersæsoner, men Purups koncept er mere omfattende. På pladsen bliver der opstillet fem til seks madboder og en bar opbygget af en 20 fods container.

Madboderne vil være en blanding af selvkørende vogne, trailere, containere og intermistiske boder á omkring 25 kvadratmeter.

VM-fodbold og musik
Masten midt på grunden vil blive brugt til at spænde et sejl ud over pladsen, hvor der efter planen skal være plads til 150 spisende og toiletfaciliteter for minimum 200 besøgende i timen.

Der vil blive indrettet en legeplads og opstillet en storskærm, som blandt vil vise Danmarks VM-kampe i fodbold.

Store parasoller og en scene opbygget på et træskibsskrog kommer til at præge madmarkedet, og der vil blive holdt koncerter med akustisk og “elektrisk forstærket” musik på pladsen i løbet af sommeren.

Madmarkedets boder, som skal drives af lokale restauratører, vil holde åbent alle weekender og helligdagsperioder indtil sankthans. Fra midsommer holder madmarkedet åbent hver dag indtil slutningen af august. Og alle installationer på pladsen vil blive fjernet senest ved udgangen af september måned.

Erfaring fra Smukfest
De jyske initiativtager har erfaring med lignende madmarkeder fra Skanderborg Festivalen, også kaldes Smukfest, hvor hans virksomhed har stået bag servering af festivalmad såsom ribbensteg og burgere og lignende fra containere, trailere og andre mobile boder i 10 sæsoner.

Det er det samme koncept, der kommer til Hornbæk, og Søren Purup investerer omkring en million kroner i madmarkedet på “Det Fedtede Hjørne” – det er i øvrigt også det navn, han har givet konceptet.

– Det har været en lang proces at få tilladelsen i hus, men nu, da det er sket, vil vi handle hurtigt, så vi er klar til at servere fra den 4. maj, siger Søren Purup fra Mols til Lokalavisen Nordsjælland.

Hans hustru har en familiemæssig baggrund i Tikøb, men selv har han ikke noget tilhørsforhold til lokalområdet.

Til fare for de andre restauranter
– Vi kom bare forbi grunden på et tidspunkt, og straks dukkede idéen om et madmarked op i hovedet på mig, fortæller han.

Der har været indsigelser mod madmarkedet fra andre restauratører i byen. En af dem har over for udvalget pointeret, at der ikke vil være andre restauranter tilbage i byen, hvis politikerne gav grønt lys for det mobile madmarked på hjørnet.

Men ifølge Purup bør restauratørerne i Hornbæk ikke se hans madmarked som en konkurrent.

– Tværtimod. Vi vil være med til at styrke hele Hornbæk i konkurrencen med de andre sommerbyer på den nordsjællandske kyst. Det er ikke madmarkedet på „Det Fedtede Hjørne“, restauratørerne i Hornbæk skal være nervøs for, men derimod byer som Tisvildeleje, Rågeleje, Dronningmølle og Gilleleje, mener Søren Purup.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland