Skorpeskolen har succes med mobilfri zone

Privatskolen Skorpeskolen i Hellebæk har siden skolen blev etableret haft forbud mod brug af mobiltelefoner i skoletiden. Undervisning: – Je …

Skoleelev Caroline Thelin, som sidder til højre og her ses med rektor Jesper Storm Nørskov, er glad for, at Skorpeskolen er mobilfri zone. Foto: Lars Johannessen.


Privatskolen Skorpeskolen i Hellebæk har siden skolen blev etableret haft forbud mod brug af mobiltelefoner i skoletiden.

Undervisning: – Jeg har altid min mobil med. Men jeg bruger den ikke. Den er enten på lydløs eller helt slukket, fortæller eleven Mai Hoang fra 8.y.

Og hun er ikke den eneste. Alle skolens 350 elever, som fordeler sig fra 0.-9. klasse, har mobiltelefonen på sig, men må ikke bruge den ikke i skoletiden.

– Vi har haft mobilfri skole, siden vi startede for fem år siden. Dengang var der ikke mange skoler, der var mobilfri. I starten var vi også lidt spændt på, hvordan eleverne ville reagere, fortæller Jesper Storm Nørskov, der er rektor for Skorpeskolen.

Gode erfaringer
Rektoren fortæller, at skolen har gode erfaringer med forbuddet mod at benytte mobilen.

– Eleverne er glade for reglerne. Glade for at de voksne tager ansvar. Det pres der er om hele tiden at tjekke mobilen, bliver taget fra dem.

Lige pludselig er der tid til at være nærværende overfor hinanden og fuldt til stede i undervisningen. Vi kan se effekterne af det. Eleverne er
gode til at snakke og lege på tværs af årgangene, siger Jesper Nørskov.

Ikke afhængig
En holdning, de elever Lokalavisen Nordsjælland har talt med, bakker op om.

– I starten skulle jeg lige vænne mig til det. Jeg kommer fra folkeskolen, hvor jeg var vant til at bruge mobilen nærmest hele tiden. Det er rigtig godt. Det gør, at vi taler mere sammen, siger Mai Hoang, som startede i 7. klasse i august 2016 og tidligere gik på Skolen ved Gurrevej.

– Til at starte med var det rigtig svært. Men det er godt, det er sådan, selv om det nogle gange godt kan være lidt irriterende. Det betyder, at vi er mere sociale og nærværende i skolen. Og at vi lukker andre elever ind. Jeg er heller ikke så afhængig af mobilen i fritiden, som flere jeg kender, fortæller Caroline Thelin fra 9.x.

Konfiskeret telefonen
Hvis eleverne overtræder reglerne og bruger mobilen i skoletiden – det sker en sjælden gang imellem, fortæller rektor Jesper Nørskov, så får de konfiskeret telefonen og skal selv hente den på kontoret efter skoletid. Anden gang skal forældrene med og hente den.

– Det kan tælles på en hånd, når det sker. Forældrene er positive og synes, det er rigtig rart, at vi har den regel. Jeg har aldrig oplevet nogen blive irriteret over det. De synes, vi gør børnene en tjeneste, siger Jesper Storm Nørskov.

Hjælper eleverne
Den mobilfri zone gælder hele dagen, også i frikvarteret. Hvis eleverne skal bruge mobilen, for eksempel til at ringe fra eller købe togbilletter, skal de spørge læreren om lov. Alle elever på skolen er udstyret med iPads. Der gælder de samme regler for brugen af iPads som mobiltelefoner. De må kun benyttes til skolerelaterede opgaver og ikke til at gå ind på sociale medier som facebook, snapchat eller på andre besked- og opkaldstjenester.

– Det fungerer fint. Jeg tror, vi hjælper eleverne ved at sætte tydelige rammer, siger Jesper Storm Nørskov.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland