Frivillige deler overskudsmad ud til påsken

Helsingør: Omkring 150 borgere fra nær og fjern dukkede op Lillejulaften for at forsyne sig med mad tæt på udløbsdatoen eller over, da der v …


Helsingør: Omkring 150 borgere fra nær og fjern dukkede op Lillejulaften for at forsyne sig med mad tæt på udløbsdatoen eller over, da der var uddeling af overskudsmad ved Kulturhus Syd på Vapnagård.

– Det var alle slags mennesker, der dukkede op. Nogle kom langvejs fra. Der var også en fra Helsingborg, som kom for at hente mad. Det var en supergod oplevelse, fortæller Lone Kjeldsen fra Ålsgårde fra Stop Spild Lokalt, som via Facebook har lokale afdelinger rundt om i landet heriblandt i Helsingør.

Gentager successen
I Helsingør foregår uddelingen af overskudsmad i forbindelse med påsken Skærtorsdag den 29. marts fra klokken 14-16, hvor henved

15 frivillige, de samme som delte mad ud til jul, står klar til at dele mad ud.

Udleveringsstedet er Den Internationale Højskole i Helsingør på Montebello Alle i Helsingør, som Stop Spild Lokalt har indgået et samarbejde med.

– Vi gentager succesen i påsken og deler mad ud. Vi ved ikke hvor meget mad, der kommer denne gang. Men intet går til spilde. Det bliver efter først til mølle princippet, fortæller Lone Kjeldsen.

114 butikker
Hvor det sidste gang var en aftale med KvicklyXtra, er der denne gang lavet en landsdækkende aftale med supermarkedskæden Netto.

114 Nettobutikker har indgået et samarbejde med Stop Spild Lokalt og Kirkens Korshær om at levere overskudsvarer til administratorer fra Stop Spild Lokalt’ Facebookgrupper, som sørger for uddeling til værdigt trængende i 15 danske byer inklusiv Korsør, hvor Rasmus Erichsen tog initiativ til Stop Spild Lokalt for godt et år siden.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland