“Verdens mest inspirerende trommelærer” underviser i Helsingør

Helsingør: I kælderen på Helsingør Musikskole i Svingelport sidder Henrik Engqvist og spiller trommer. Han er 52 år og har netop vundet pris …


Helsingør: I kælderen på Helsingør Musikskole i Svingelport sidder Henrik Engqvist og spiller trommer.

Han er 52 år og har netop vundet prisen som „den mest inspirerende trommeslager i 2017“ kåret af det amerikanske musikprogram Studio Jams.

I Studio Jams samles musikere fra hele verden og jammer sammen, mens kameraerne kører og processen optages.

– Når kameraerne tændes, bliver det sendt til 126 millioner seere, og da har man det ret vildt. En af grundene, til at jeg vandt, er nok, at jeg var så heldig at spille med nogle rigtig dygtige og kendte gutter fra USA, der nok har trukket flere folk til den udsendelse.

– Samtidig har jeg et entertainer-gen, der gør mig sjov at kigge på, og man kan se, at jeg elsker det, jeg laver, forklarer Henrik Engqvist, der har fået store dele af sin musikalske opdragelse i Californien.

Underviser i Helsingør
Selvom Henrik Engqvist bruger megen tid på at optræde både i Danmark og USA, er han på Helsingør Musikskole de fleste tirsdage, onsdage og torsdage, hvor han underviser unge og gerne deler ud af sin mangeårige erfaring.

– Jeg er selv udlært i USA, og det er nu engang sådan, at de bedste trommeslagere kommer fra USA, hvor der er en helt anden konkurrence og mentalitet, og den prøver jeg at give videre til mine elever.

– Det skal være sjovt at spille, men man skal også tage det seriøst, og heldigvis er der en hel del gode trommeslagere her fra Helsingør. Byen avler virkelig dygtige trommeslagere og musikere, fortæller Henrik Engqvist og uddyber, at der er en særlig iver og gåpåmod på Helsingør Musikskole i forhold til mange af de andre danske musikskoler, han har kendskab til.

Vil gerne lære fra sig
Henrik Engqvist har været tilknyttet Helsingør Musikskole i fem år og nyder at undervise og give fra sig.

– For mig er det at spille trommer et håndværk, og jeg vil gerne give de unge her nogle værktøjer, så de bliver endnu bedre til at spille trommer.

– De skal lære teknik, nodelæsning og så helt grundlæggende få en forståelse for musik, fortæller Henrik Engqvist og forklarer grinende, at det vigtigste er, at man kan holde rytme og tempo.

Løber og løber
Selvom musikken fylder mest i Henrik Engqvists liv, har han dog en anden passion, der på mange måder virker terapeutisk på ham, og som han også bruger i sin musik.

– Jeg er utrolig glad for at løbe maraton og har løbet 32 løb i hele verden, og den selvdisciplin det kræver at løbe så lang en distance, bruger jeg også, når jeg spiller trommer, siger han og forklarer, at det eneste store maraton han mangler at løbe er i New York.

Mere musik i fremtiden
Med prisen som „den mest inspirerende trommeslager i 2017“ åbner der sig mange døre.

– Jeg kan bruge prisen fremadrettet som et afsæt til at søge midler i fonde, og når folk hører, at man har fået sådan en pris, er man også mere interessant.

– Jeg er lige nu ude med mit album “Engqvisition”, hvor jeg spiller sammen med en masse dygtige musikere i en lige så mange forskellige genrer.

– Der sker en masse, og mit forår byder på en del gode koncerter i både Danmark og USA, siger trommelæreren Henrik Engqvist.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland