Satser på 120 lærerstuderende årligt

Rektor for University College Capital (UCC), som skal etablere en såkaldt læreruddannelsesstation i Helsingør, regner med at kunne optage de …

Hvor skal den kommende læreruddannelse/campus i Helsingør ligge? Nær en station, gerne nær cafemiljøet i byen, plads til parkering, 120 studerende, undervisere med flere, lyder de første tanker. Der er nok at spekulere på for Helsingør Kommune og UCC. Dronefoto: Torben Sørensen, Kalabas.


Rektor for University College Capital (UCC), som skal etablere en såkaldt læreruddannelsesstation i Helsingør, regner med at kunne optage de første studerende i august 2019.

Uddannelsesstation: Hvor skal den ligge, den kommende læreruddannelsessituation i Helsingør? Ja, det er UCC, som står for University College Capital, allerede gået i gang med at undersøge.

Rektor for UCC, Laust Joen Jakobsen, satser på, at uddannelsesstationen kan tage imod de første elever i august 2019, men hvor kan han ikke sige – han har ganske enkelt ikke noget lokalkendskab endnu.

Rektor for UCC, som har hovedbase på Carlsberg i København, understreger dog, at der vil blive stillet ganske høje krav til placeringen og til indretningen af uddannelsesstationen.

– Hvis vi skal gøre os noget som helst håb om, at voksne mennesker kane blive fristet til at tage en lærerbacheloruddannelse i Helsingør, så skal undervisningsstedet være attraktivt på flere forskellige planer, siger Laust Joen Jakobsen til Lokalavisen Nordsjælland.

Kan slås ihjel på en måned
– Vi kan slå uddannelsesstationen ihjel på en måned, hvis vi banker den op i en forladt bygning i et industrikvarter. Det er der bare ikke nogen voksne mennesker, der gider, påpeger Laust Joen Jacobsen.

– Undervisningsinstitutionen henvender sig til voksne mennesker som stiller ekstra store krav til faciliteterne. Den må meget gerne ligge tæt på en station, den skal have en kantine, ordentlige parkeringsforhold og så må den meget gerne ligge tæt på et cafémiljø, siger Jacobsen.

UCC håber på 60 studerende det første år og 60 nye studerende året efter. Det betyder, at stationen skal kunne rumme mindst 120 elever plus undervisere, men der skal være plads til endnu flere, hvis behovet melder sig, lyder det fra UCC.

Nybyggeri er udelukket
– Vi kan ikke binde an med nybyggeri. Det er der slet ikke budget til, selv om Staten supplerer med fem millioner kroner i etableringsstøtte.

– Derfor vil vi kigge efter eksisterende byggeri, og det må meget gerne være i tilknytning til etablerede uddannelsesinstitutioner i Helsingør, siger Laust Joen Jakobsen.

Han ved, at der hurtigst muligt skal sættes et “salgsarbejde” i gang for at gøre uddannelsessøgende opmærksomme på det nye tilbud i Helsingør.

– Det vil blive ligesom at sælge ethvert andet produkt. Men det er vigtigt at udbrede kendskabet, så vi kan få så mange studerende som overhovedet muligt, for det er billigere at etablere undervisningsinstitutioner for mange end for få, anfører rektoren.

Overfor Helsingør Dagblad har borgmester Benedikte Kiær tidligere givet udtryk for, at hun gerne ser læreruddannelsesstationen indgå som et led i en campus i Helsingør, eventuelt på arealer ved Rønnebær Allé.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland