Helsingør har mange statslige arbejdspladser

Helsingør Kommune er med i top fem over de nordsjællandske kommuner, der har flest statsdrevne arbejdspladser


Politigården, Kronborg og Øresundsakvariet er nogle af de store statsdrevne arbejdspladser, der holder til i Helsingør kommune.

Og generelt set ligger Helsingør godt i svinget, hvis man ser på fordelingen i de øvrige 10 nordsjællandske kommuner, hvor Helsingør kommer ind på en fjerdeplads med 19 statslige arbejdspladser per 1000 indbyggere ifølge en analyse lavet af landsforeningen Danmark på Vippen, som ser på udviklingen fra 2008 til 2015.

– Det er altid skønt at få statslige arbejdspladser, men generelt set handler det ikke kun om, hvor mange vi har her i kommunen, men om at bevare dem vi har i regionen. Der er mange af vores borgere, der arbejder på en statslig arbejdsplads udenfor kommunen. Jeg håber ikke, at der bliver flyttet flere arbejdspladser, siger borgmester Benedikte Kiær.

Selv om regeringen har varslet, at der vil ske endnu flere udflytninger, ligger det ikke i kortene at Helsingør kommune skal regne med nye statslige arbejdspladser i nærmeste fremtid ifølge borgmesteren.

– Jeg tror ikke, vi står lige for eller for den sags skyld nogle af de øvrige nordsjællandske kommuner. Så skulle det da lige være Halsnæs Kommune, siger Benedikte Kiær.

Lokalavisen Nordsjælland

Udgives online hver tirsdag

Over 30.000 ugentlige læsere

Søg og find gamle artikler

læs avisen

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland