Guide: 7 måder at undgå indbrud

Annonce På trods af at antallet af indbrud er støt faldende, frygter mange danskere at komme hjem til et hus, der har været gennemrodet af i …


Annonce

På trods af at antallet af indbrud er støt faldende, frygter mange danskere at komme hjem til et hus, der har været gennemrodet af indbrudstyve. Ærgelsen er stor, når vi møder et syn af ødelagte vinduer, forsvundne ting, og følelsen af, at fremmede har været igennem vores ting, er yderst ubehagelig.

Der er en del ting, du selv kan gøre for at mindske risikoen for, at netop dit hjem bliver ufrivilligt udvalgt. Vi bringer de 7 mest effektive tiltag, så du kan tage på væk uden bekymring.

Råd nr. 1: Gem værdisager væk

Tablets, computere og andre let omsættelige værdisager, der ligger fremme, så de kan ses gennem vinduer, frister tyve til at bryde ind. Du kan eventuelt mærke dine værdisager, så det gør tingen sværere at afsætte, hvis uheldet alligevel er ude.

Råd nr. 2: Tænd for radio

I mange parkeringshuse spilles der musik for at undgå indbrud i bilerne. Dette trick kan du snildt benytte dig af til at beskytte dit hus, mens du er væk på juleferie. Musikken gør det sværere for tyven at høre, hvis du skulle komme hjem midt i det hele, og den usikkerhed kan være nok til, at tyven fortsætter sin søgen et andet sted.

Råd nr. 3: Undgå oprydning

Lad tøjet ligge fremme, opvasken stå og legetøjet være på gulvet, mens du er væk. Dette vil få tyven til at overveje en ekstra gang, om der mon alligevel er nogen hjemme – og vælge at gå et andet sted hen.

Råd nr. 4: Få naboerne til at være ekstra opmærksomme

Årvågne naboer kan være guld værd, når det kommer til at undgå ubudne gæster. Du kan investere i klistermærker, der står ”Nabohjælp” på, for at vise tyven, at der bliver holdt godt øje med området.

Råd nr. 5: Lyset tændt

Et mørkt hus er et slaraffenland for indbrudstyve, så lad lyset være tændt et par steder. Mange lader også fjernsynet køre, mens julemaden bliver nydt andetsteds. Du kan også investere i en elektronisk tænd/sluk kontakt, der kører på timer, så lyset tændes og slukkes på bestemte tider.

Råd nr. 6: Drop de sociale medier

At meddele dine venner, at du besøger din mor i den anden ende af Danmark, kan være direkte årsag til at få indbrud. Tyve holder øje med opdateringer, der kan afsløre hvem, der er hjemme, og hvem, der rejser.

Råd nr. 7: Installer alarm eller overvågning

De fleste tyve bliver afskrækket blot ved tanken om, at der er installeret alarm på ejendommen, hvilket gør, at alarmklistermærker alene afskrækker. Vil du have den fulde beskyttelse, kan alarmer og overvågningssystemer fås i alskens udgaver til enhver pengepung.

Alternativt kan du ansøge om et lån til at finansiere alarmsystemet. På Fair-laan.dk kan du hurtigt få et overblik over de mange forskellige lån, der udbydes i øjeblikket, og med få klik kan du ansøge og få svar.

Kommentarer

Lokal Avisen Nordsjælland

Lokal Avisen Nordsjælland